News Flash:

Vinul rosu este bun pentru inima

29 Iulie 2011
889 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cercetarile care au avut ca tema de studiu beneficiile vinului rosu au aratat ca acesta este o sursa deosebit de bogata de antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici. Multe studii s-au concentrat pe elementele constitutive ale fenolilor din compozitie, in special pe resveratrol si flavonoide. Resveratrolul, care se gaseste in pielita si semintele strugurilor, ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, si previne coagularea sangelui.

Resveratrolul nu este decat un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Flavonoidele prezinta proprietati antioxidante si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si a placilor in artere.

Vinul rosu, consumat cu moderatie, ca medicament, scade riscul atacurilor de cord in cazul persoanelor in varsta cu aproximativ 30-50%. In cazul persoanelor care deja au suferit un atac de cord, vinul rosu are puterea de a preveni un alt atac. Vinul rosu poate creste valoarea HDL, colesterolul bun, si previne formarea LDL, colesterolul rau.

De asemenea, poate preveni formarea cheagurilor de sange si reduce deteriorarea vaselor, cauzata de depunerile de grasime. Studiile au consemnat ca persoanele care consuma regulat si moderat vin rosu, si aici se refera in special la oamenii din regiunea mediteraneana, prezinta un risc mai mic in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare. Consumul moderat de vin rosu reduce, de asemenea, inflamarea vaselor sanguine la fumatorii cronici.

Vinul, care este bogat in zaharuri, acizi organici, glicerol, compusi fenolici, aminoacizi, vitamine - A, B1, B2, PP si saruri minerale, asigura un deosebit aport nutritiv si mineralizant pentru organismul uman. De aceea, dintotdeauna, vinul a fost recomandat pentru proprietatile sale antianemice, fortifiante, revigorante si energizante.

De altfel, medicina populara recomanda vinul rosu batranilor, ca fortifiant, convalescentilor, lauzelor si persoanelor anemice, bolnave si palide. Copiilor palizi si debili li se dadea, la masa, cate un paharel de vin rosu, 30 ml, pentru stimularea poftei de mancare si imbunatatirea circulatiei sangelui.

La nivelul aparatului digestiv, vinul rosu, natural, netratat, favorizeaza digestia si previne balonarile. Dupa o masa bogata in carne si grasimi, un pahar de vin ajuta la evacuarea rezidurilor din intestin, reducand in acest fel, riscul aparitiei ulcerului gastric sau duodenal.

Abuzul de vin dauneaza, ca orice exces. Moderat, in cantitate rezonabila, chiar si hipotensivii pot bea cate un pahar de vin rosu pe zi.

Despre abuzul de vin, Petrarca spune: "Vinul este nevatamator, daca se respecta doza si daca se bea cu moderatie si cumpatare. Primul pahar de vin taie setea, al doilea da buna dispozitie, al treilea da placere, al patrulea tine in spate betia, al cincilea mania, al saselea cearta, al saptelea furia, al optulea somnul, iar al noualea boala sigura".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0856 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029024 (s)