News Flash:

Vezi aici ce contine salata perfecta

29 Decembrie 2010
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Printre atatea mancaruri grele, de sezon si traditie, o salata care sa invioreze organismul, dar sa-i ofere vitaminele si antioxidantii de care are nevoie, se impune.

In plus, dupa cum a aratat un studiu derulat la Universitatea de Stat Louisiana, SUA, barbatii care mananca zilnic o salata obtin aproape toate ingredinetele necesare unei alimentatii sanatoase si in cantitatile recomandate. Mai mult, s-a aratat ca barbatii care consuma zilnic numai 60 de grame de legume isi maresc speranta de viata cu nu mai putin de 2 ani.

Iar nevoile barbatilor se diferentiaza de cele ale femeilor, motiv pentru care Men's Health a stat de vorba cu mai multi specialisti, incropind salata perfect adapatata nevoilor unui barbat.

Spanac Primul ingredient este spanacul; numai o cescuta de spanac contine 58 de micrograme de folati. Conform unui studiu publicat in jurnalul Stroke, consumand cel putin 300 de micrograme de folati pe zi se reduce riscul de atac cerebral cu 20%, iar cel de boli de inima cu 13%. Alte cercetari au aratat ca folatii protejeaza de Alzheimer si de cancer.

Ce mai contine spanacul: fibre, proteine, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K, calciu si potasiu.

Spanacul lupta cu bolile de inima, cancerul, dementa, osteoporoza, diabetul, hipertensiunea, depresia si te ajuta sa nu te ingrasi.

Brocoli Numai 3 legaturi de brocoli ofera 294 de miligrame de potasiu. Potrivit cercetatorilor de la Clinica Mayo, potasiul repara raul facut de sodiu, dilatand vasele de sange si marind cantitatea de sodiu eliminata prin urina, coborand stfel presiunea arteriala si protejand de atacul cerebral.

Ce mai contine brocoli: calciu, fibre, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina K, folati, luteina si zeaxantina.

Brocoli lupta cu bolile de inima, hipertensiunea, cancerul, osteoporoza, degenerescenta maculara, Alzheimer, diabet si previn luarea in greutate.

Ardei grasi Numai 4 fasii de ardei gras (galben) ofera 48 de mg de Vitamina C, ce lupta cu radicalii liberi (care actioneaza supra celulelor, putand duce chiar la cancer).

Conform unui studiu publicat in Journal of the American College of Nutrition, riscul de boli de inima este micsorat cu 24% daca se consuma 500 de mg de Vitamina C pe zi.

In plus, dupa cum au aratat cercetatorii de la Universitatea de Stat Arizona, Vitamina C ajuta in procesul de slabire, ajutand organismul sa arda grasimile.

Ce mai contin ardeii grasi: Vitamina A, Vitamina B6, folati si potasiu.

Ardeii grasi lupta cu bolile de inima, cancerul, dementa, castigul in greutate si hipertensiunea.

Morcovi Acestia reprezinta cea mai bogata sursa de Vitamina A, de carotenoide. Numai un sfert de cescuta de morcov ofera 2.279 de mcg de beta - caroten, dar si Vitamna A din abundenta.

Conform unui studiu publicat in jurnalul Thorax, beta - carotenul previne declinul plamanilor, asociat cu inaintarea in varsta. Vitamina A imbunatateste vederea, dupa cum au demonstrat nenumarate studii, dar incurajeaza si cresterea oaselor si diviziunea celulara. Tot ea ajuta sistemul imunitar si micsoreaza riscul de cancer pulmonar.

Ce mai contin morcovii: Vitamina C, Vitamina K, fibre si potasiu.

Morcovii lupta cu osteoporoza, hipertensiunea, micsorand riscul de cancer in general si prevenind luarea in greutate.

Ulei de masline si otet balsaminc O lingura de ulei de masline ofera 10 grame de grasimi mononesaturate. Cercetarile au aratat ca barbatii care au o dieta bogata in grasimi mononesaturate au si un nivel al testosteronului mai mare decat ceilalti.

Cat despre otetul balsamic, bogat in antioxidanti, acesta este benefic circulatiei sangvine, mai ales atunci cand este consumat cu uleiul de masline, un aliment ce abunda in grasimi, ceea ce reduce riscul bolilor de inima.

Uleiul de masline, adaugat peste fructe sau legume rosii, verzi, oranj sau galbene previne bolile de inima, cancerul, imbunatateste vederea, ajuta sistemul imunitar si aduce vitamine benefice oaselor, precum A, E si K, dar si carotenoide.

Seminte de floarea-soarelui si in O lingura de seminte de floarea-soarelui ofera 8,35 de mcg de seleniu. Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca barbatii in al caror organism se gaseste o cantitate mai mare de seleniu prezinta si un risc cu 49% mai mic de a ajunge sa sufere de cancer de prostata, comparativ cu ceilalti.

O lingura de seminte de in vor oferi 2,3 grame de acizi grasi omega 3, care scad riscul de boli de inima, Alzheimer si depresie. In plus, studiile au aratat ca inhiba evolutia celulelor canceroase.

Ce mai contin: Vitamine E si fibre.

Lupta cu bolile de inima, cancerul, dementa, depresia si diabetul.

Migdale O lingura de migdale ofera 2,2 grame dintr-un tip de Vitamina E, despre care s-a aratat ca reduce riscul de Alzheimer, conform National Institute on Aging din SUA. O alta cercetare a aratat ca persoanele care sufereau de depresie cronica aveau un nivel scazut al acestei vitamine in organism. Acest tip de Vitamina E anuleaza si din efectele negative ale radicalilor liberi.

Ce mai contin: grasimi mononesaturate, proteine si fibre.

Migdalele lupta cu Alzheimerul, depresia, cancerul, bolile de inima si diabetul.

Rosii Numai patru rosii de tip cherry iti vor oferi 1.748 de mcg de licopen. Un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute a aratat ca 30 mg de licopen obtinute zilnic din alimentatie reduc considerabil raul facut la nivelul ADN-ului, ajutand si tesuturile de la nivelul prostatei.

Ce mai contin: Vitamina A, Vitamina C, K, fibre si potasiu.

Rosiile lupta cu bolile de inima, cancerul, osteoporoza, diabetul si hipertensiunea.

Pe langa ingredientele enumerate, in salata special conceputa pentru barbati este recomandat sa se gaseasca si branza sau cascaval (pentru calciu si Vitamina D - micsoreaza riscul de cancer pancreatic prostata si testicular, dar si pe cel de atac cerebral) si fasolea (pentru antioxidanti si fibre - scade colesterolul si ajuta la normalizarea glucozei din sange si a insulinei, micsorand riscul cardiovascular si chiar de diabet).

La fel de sanatoase sunt si tonul si laptucii, primul, o buna sursa de proteine, necontinand grasimi de tip trans, aducand organismului niacina, care scade colesterolul si ajuta la procesarea grasimilor. In plus, tot tonul contine seleniu si Vitamina B12, fiind benefic inimii si in caz de diabet.

In ceea ce priveste salata de laptuci, acesta ofera antioxidanti si Vitamina K (utila oaselor), dar si luteina si zeaxantina. In plus, Vitamina A, B6, C, folati si potasiu reduc riscul de osteoporoza, degenerescenta maculara, cancer, boli de inima, hipertensiune, Alzheimer, prevenind si luarea in greutate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spanac brocoli ardei grasi morcovi migdale rosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1335 viz    0 com
11345 viz    0 com
1461 viz    0 com
1675 viz    0 com
3922 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020256 (s)