News Flash:

Uleiurile vegetale, bune pentru sanatate

17 Ianuarie 2011
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
Uleiurile vegetale nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Bogate în acizi grasi polinesaturati, uleiurile au multi acizi omega-3 si omega-6, atât de sanatosi pentru inima.

Uleiul de masline întârzie îmbatrânirea. Consumul de ulei de masline extra-virgin protejeaza împotriva radicalilor liberi si a îmbatrânirii celulare.

Uleiul extra-virgin are un efect anti-inflamator specific, emolient, protector si de stimulare asupra pancreasului, pentru a produce cantitati mai mari de enzime digestive.

Mai mult, acesta actioneaza asupra vezicii biliare, stimulând varsarea bilei în intestin, asupra gastritei si ulcerului gastric, având un efect eficient de protectie.

Uleiul de sâmbure de struguri scade colesterolul.
Este folosit în tratarea diabetului, în scaderea nivelului ridicat de colesterol si prevenirea afectiunilor la inima.

Grasimile sanatoase îl transforma într-un aliment de baza din dieta cardiacilor. Uleiul din sâmburi de struguri poate fi folosit cu succes în stabilizarea nivelului de zahar din sânge la persoanele care sufera de diabet.

Uleiul de porumb întareste imunitatea. Uleiul obtinut din germeni de porumb contine într-un procent însemnat vitamina E care este un antioxidant eficace. Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar si muscular al omului.

De asemenea, produsul este un bun drenor al cailor biliare, precum si un moderator al tiroidei. Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat în alimentatia bolnavilor de diabet si a celor care sufera de boli ale stomacului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021775 (s)