News Flash:

Uleiul de krill bun pentru sanatate

21 Ianuarie 2011
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Krill-ul este un crevete mic din care se extrage un ulei comercializat sub forma de capsule. Uleiul de krill poseda numeroase beneficii pentru sanatate: anticolesterol, antiinflamator, antiartroza – proprietati care se datoreaza continutului sau in omega-3.

Ce este un krill?

Krill-ul sau euphausiacea este un crevete minuscul (de aproximativ 6 mm lungime) ce traieste in ape inghetate. El face parte din planctonul consumat de balene in cantitati mari. Krill-ul din Antarctica este recoltat si din el se extrage uleiul, care este apoi incapsulat, asemenea celorlalte suplimente cu ulei de peste. Mai exista si pudra de krill, dar acest produs bogat in proteine nu are aceleasi proprietati ca si uleiul.

Krill – eficace contra colesterolului rau

Uleiul de krill este concentrat in acizi grasi omega-3. Ca toate sursele de omega-3, el este indicat pentru scaderea colesterolului rau. Acizii omega-3 combat bolile cardiovasculare in general, fiind adesea prescrisi dupa un infarct.

Potrivit unui studiu canadian, krill-ul duce la scaderea cu 18% a nivelului de colesterol si cu 27% a trigliceridelor.

Uleiul de krill – combate artroza

Krill-ul poseda proprietati antiartroza. Asemenea tuturor uleiurilor de peste, si cel de krill are capacitati antiinflamatorii. Un studiu canadian din 2007 arata eficacitatea uleiului de krill in tratamentul artritei reumatoide, artrozei si inflamatiilor cronice in general.

Uleiul de krill – bogat in omega-3

Mai precis, uleiul de krill contine acid eicosapentaenoic (EPA) si acid decosahexaenoic (DHA). Acestia combat formarea placilor de aterom, responsabile de unele boli cardiovasculare, si bolile inflamatorii (alergii, cancere, artroza). Totusi, uleiul de krill contine un pic mai putini acizi omega-3 decat alte uleiuri de peste (somon, hering).

Krill-ul: un concentrat de antioxidanti

In afara bogatiei sale in omega-3, uleiul de krill este consumat in principal pentru proprietatile sale antioxidante. Antioxidantul notabil prezent in uleiul de krill este astaxantina, ce asigura metabolizarea buna a acizilor omega-3 in organism. Ca orice antioxidant, si acesta protejeaza de anumite cancere (orale) si apara functiile intelectuale ale varstnicilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1052 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023288 (s)