News Flash:

Trateaza artrita gutoasa cu ajutorul frasinului

19 Mai 2011
1693 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0002)
USD: 3.9612 RON (-0.0001)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
In trecut, guta era numita si boala celor bogati, a celor care consumau foarte multa carne de vanat, bogata in purine, niste substante nocive care, odata intrate in corp, produc acidul uric, un compus care nu poate fi metabolizat de organism si trebuie eliminat. Astazi insa, guta sau artrita gutoasa se declanseaza din cauza mezelurilor, a consumului exagerat de carne de tot felul si a fructelor de mare.

S-a constatat ca, in ultimii 15, 20 de ani, au aparut foarte multe cazuri de guta la persoane tinere, cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani si nu la persoanele in varsta. Guta se produce din cauza excesului de acid uric din sange si afecteaza mai ales barbatii, raportul intre sexe fiind de 30:1.

Cum se manifesta boala

Atacurile artritei gutoase se produc brusc, de obicei noaptea, prin dureri violente, ca niste arsuri puternice la nivelul articulatiilor, glezne, genunchi, coloana cervicala, dar mai ales la degetul mare de la picioare sau de la maini. Articulatiile afectate de guta sunt fierbinti si dureroase la atingere, pielea din zona dureroasa fiind rosie-violacee, intinsa, lucioasa si transparenta.

Durerile declansate de guta pot tine de la cateva ore pana la cateva saptamani daca bolnavul refuza sa se ingrijeasca si nu urmeaza un tratament care sa dizolve sarurile acidului uric acumulate in articulatii.

Cum te tratezi

Si in caz de guta, mama-natura vine in ajutorul suferinzilor cu plante medicinale care pot ajuta la eliminarea excesului de acid uric din organism, primul recomandat fiind frasinul. Infuzia de frasin se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de planta bine uscata si maruntita. Se acopera vasul, se lasa zece minute la infuzat, dupa care ceaiul se bea neindulcit.

Se recomanda cure de doua saptamani, timp in care se beau cate trei cani de ceai pe zi, cu pauze de doua saptamani. In aceasta perioada se recomanda insa si un regim alimentar, adica renuntarea la carne si produse din carne, peste si fructe de mare, alcool, oua, prajeala. Se bea apa, 2,5 litri pe zi, sucuri naturale din fructe si legume si e permisa o cafea pe zi, dar slaba.

Alte plante cu proprietati diuretice recomandate bolnavilor de guta sunt tecile de fasole, matasea de porumb, frunzele de mesteacan, coada calului, ceapa. Maceratul de ceapa ajuta, de asemenea, la eliminarea ureei si a acidului uric. Se obtine turnand o cana de apa clocotita peste o ceapa mare tocata marunt. Se lasa pana dimineata cand se strecoara si se bea lichidul indulcit cu putina miere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0786 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019464 (s)