News Flash:

Tort mousse de ciocolată

22 Iunie 2010
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente blat: - patru ouă, - o cană zahăr, - 10 linguri apă, - 160 g nucă măcinată, - 140 g făină, - 20 g cacao, - un plic praf de copt. Pentru crema albă: - două ouă, - patru linguri zahăr, - două linguri amidon, - 360 ml lapte, - 100 g ciocolată albă, - 15 g gelatină, - 60 ml apă rece, - 240 ml smantană pentru frişcă. Pentru crema maro: - aceleaşi ingrediente, numai că, în loc de ciocolata albă, se topesc 100 g de ciocolată cu cacao. - Pentru glazură: 160 ml smantană pentru frişcă, - 100 g zahăr, - 100 g cacao, - 160 ml apă, - 10 g gelatină. Preparare blat: se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă, din 4 în 4 minute, cate o lingură de apă amestecand continuu. Separat, se amestecă făina, nuca măcinată, cacaua, praful de copt şi se pun în amestecul de gălbenuşuri, împreună cu albuşurile bătute spumă fără zahăr. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă şi se coace în cuptorul preîncălzit 25 de minute sau pană nu se mai lipeşte coca de scobitoare. Preparare creme: se amestecă amidonul cu zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă ouăle bătute bine şi se omogenizează. Se adaugă laptele, apoi se pune la bain-marie şi se lasă pană se îngroaşă, amestecand continuu. După ce s-a îngroşat se dă deoparte. Gelatina se pune în 60 ml apă rece. Ciocolata se topeşte. Peste cremă se adaugă gelatina şi ciocolata şi se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă frişca bătută. Se însiropează blatul şi se toarnă primul strat de cremă. Se dă la rece şi se prepară a doua cremă, în acelaşi fel. Se toarnă peste prima cremă şi se pune la rece cateva ore. Preparare glazură: se amestecă smantana cu zahărul şi apa şi se pune la fiert. Se lasă să clocotească puţin, apoi se adaugă gelatina dizolvată în puţină apă rece. Cand începe să se răcească, se strecoară şi se pune pe tort.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0854 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020072 (s)