News Flash:

Top 10 alimente toxice

20 Ianuarie 2011
2181 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi majoritatea dintre noi stim ca torturile si ciocolata nu sunt tocmai bune pentru sanatate, sunt unele alimente aparent sanatoase pe care nu le luam in considerare. Cu toate ca nu ne danuneaza in cantitati moderate, in cazul in care sunt consumate in exces ne pot face mai mult rau decat am putea crede.
 
Ciupercile
 
Sunt o prezenta obisnuita in magazine si de cele mai multe ori sunt comestibile. Exista insa peste 100 de specii de ciuperci extrem de daunatoare, ale caror efecte variaza de la simple dureri de cap pana la convulsii puternice.
 
Uleiul de rapita
 
Au fost multe discutii despre acest tip de ulei insa s-a ajuns la concluzia ca ar putea avea efecte foarte daunatoare asupra organismului uman, fiind capabil sa produca probleme respiratorii sau de vedere.
 
Orez
 
Cu totii stim ca orezul este un aliment cu foarte multe efecte benefice, insa trebuie consumat cu moderatie. Un studiu a demonstrat ca orezul contine niveluri ridicate de substante toxice, printre care arsenic.
 
Nucsoara
 
Cu toate ca poate parea surprinzator, nucsoara contine o substanta toxica ce poate provoca dureri de cap, halucinatii, deshidratare sau chiar moartea.
 
Merele neecologice
 
Din cauza faptului ca sunt vulnerabile la insecte si alte daunatoare, producatorii folosesc frecvent pesticide si alte substante toxice, care apoi se regasesc in fruct. Trebuie evitata cumpararea de mere neecologice, insa daca acest lucru nu este posibil, specialistii ne sfatuiesc macar sa aruncam coaja fructului.
 
Somonul din crescatorie
 
Studii au aratat ca somonul din crescatorii contine peste 13 substrante clasificate drept cancerigene, spre deosebire de cel care traieste in mediul natural.
 
Popcornul
 
Desi popcornul propriu zis nu este considerat a fi periculos, s-a descoperit ca aromele pe care pungile de popcorn le contin sunt toxice, putand provoca probleme pulmonare.
 
Cartofii
 
Cu toate ca par inofensivi, cati dintre noi stim ca sunt inruditi cu o planta extraordinar de toxica? Cartofii pot crea probleme de sanatate datorita unor substante precum solanina, care afecteaza sistemul nervos si cel digestiv.
 
Alunele
 
Alunele sunt printre alimentele ce cauzeaza cele mai puternice alergii, insa, pe langa asta, contin si o substanta extrem de toxica, aflatoxina. Cand consumati alune aveti grija sa fie bine uscate, fiind un fapt stiut ca sunt predispuse la mucegai.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciupercile orez nucsoara merele neecologice popcornul cartofii alunele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4039 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012828 (s)