News Flash:

Tipuri de branza mai putin cunoscute

21 Ianuarie 2011
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Toata lumea cunoaste clasica telemea, cascavalul sau branza topita.

Chiar si cu cea parmezan si mozarella suntem familiarizati atunci cand preparam paste sau pizza, insa un lucru este bine de precizat: exista foarte multe tipuri de branza de care nu stim mai nimic insa al caror gust intrece de multe ori produsele cunoscute noua.

Iata cateva din ele, de unde provin, ce gust au si cel mai important, in ce combinatii le putem folosi:

- Asiago este un tip de branza care provine din nordestul Italiei, din zona care ii da si numele, Asiago. Ea este produsa, in formele originale, din lapte de oaie, combinat din doua mulsori, cea de dimineata si cea de seara.

Este o branza deosebit de grasa, lucru nu pe placul multor consumatori, de aceea varianta moderna este produsa acum din lapte de vaca, dupa acelasi procedeu si combinatii. Dupa fabricatie, branza este lasata la maturat cel putin 3 luni pana este gata de consum.

Este tare, sfaramicioasa, cu gust iute si merge de minune in combinatie cu struguri albi sau negri, de masa, cu pere si paine ciabatta.

- Havarti este un tip de branza care provine din Danemarca si se aseamana mult la aspect cu cascavalul clasic, avand gauri cauzate de aer in textura sa. Es este produsa din lapte gras de vaca, caruia i se adauga cheag si este apoi lasata la maturat.

Cremoasa si grasa, Havarti este deseori combinata la fabricare cu diferite condimente si seminte, pentru o aroma deosebita. Cel mai folosit condiment in combinatie cu ea ramane chimenul.

Branza Havarti merge de minune cu maslinele marinate, taiata in bucatele mici in salatele verzi, cu struguri, snacksuri si ardei rosu.

- Port de Salut este un tip de branza frantuzeasca de forma rotunda, asemanatoare unui disc si de culoare galben intens. Provine din provinciile din zona Loirei si ca textura ea este semi-moale, fiind potrivita pentru ras.

Pe toata durata procesului de fabricatie acest tip de branza este deseori tinut in saramura, ceea ce-i confera culoarea galben-portocalie si urmele albe cauzate de sarea care s-a uscat.

Se potriveste de minune in sandwichuri, impreuna cu paine bagheta sau cu snacksuri crocante, dar si alaturi de fructe, paine de secara si vinuri roze sau albe precum Chardonnay.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

- asiago - havarti
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2065 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035975 (s)