News Flash:

Supa catalana cu chiftele

15 Februarie 2011
2035 Vizualizari | 0 Comentarii
INGREDIENTE PENTRU SUPA:
- 1,2 litri de supa de gaina / pui
- 2 linguri de pasta de rosii
- 8 rosii fara seminte si fara coaja, tocate marunt
- 75 grame fidea
- sare
- piper
- menta proaspata si patrunjel proaspat

INGREDINETE PENTRU CHIFTELE:
- 150 grame carne tocata de porc
- 150 grame carne tocata de vita
- o ceapa medie data la razatoare
- 2 bucati usturoi pisate
- 1 ou batut
- o lingura de menta tocata marunt de tot
- o lingura de patrunjel tocat la fel de marunt
- 2 linguri de miez de pâine, sfarâmat bine
- un varf de cutit de scortisoara
- sare
- piper
- faina alba de grâu
- ulei de masline

PASUL 1. O sa facem întâi chifteleutele. Se fac simplu de tot. Amestecati carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, menta, patrunjelul, miezul de pâine si scortisoara.

Opriti-va doar când amestecul este omogen prin excelenta. Apoi va apucati si modelati chiftelutele. Ideal ar fi sa aibe diametrul de 1,5 centimetri ca sa se prajeasca foarte usor. Dupa ce ati "modelat" toata compozitia, dati chitelele prin faina si prajiti-le pâna când capata o culoare rumenie.

PASUL 2. Puneti supa de gaina la fiert. Când începe sa clocoteasca adaugati pasta de tomate, rosiile, sarea, piperul si fideaua. Lasati la fiert cam 2 minute si apoi adaugati chiftelele prajite. Lasati la fiert la foc mic cam 10 minute.

PASUL 3. Supa catalana e gata. Nu trebuie decât sa mai adaugati menta si patrunjel.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015786 (s)