News Flash:

Substantele chimice care au efect dezastruos asupra creierului. Afecteaza memoria, inteligenta si provoaca boli grave

8 Martie 2016
478 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
creier2
Sa-ti pierzi sanatatea mintala este cu adevarat ingrozitor, iar in zilele noastre acest risc este foarte mare, din cauza numeroaselor toxine la care suntem expusi. Iata care sunt cele mai periculoase substante chimice pentru creier si caile prin care le putem evita:

1. Fluorul 
Decizia de a adauga fluor in reteaua publica de apa potabila, ca mijloc de acombate cariile dentare, are probabil cel mai mare efect negativ asupra creierului americanilor. Organizatia FAN (The Fluoride Action Network) a efectuat un studiu, potrivit caruia consumul de apa fluorurata este asociat cu un IQ scazut, chiar si in cantitatile mici adaugate in rezervoarele locale. 

FAN mentioneaza de asemenea alte 34 de studii care au ajuns la acelasi rezultat, precum si cateva studii care leaga fluorul de deteriorarea memoriei, afectarea creierului nou-nascutilor si alterarea functiilor neuromotorii. 

Mai mult, un studiu sponsorizat de UNICEF a aratat ca IQ-ul se reduce prin adaugarea a numai 0,88 mg de fluor per litru de apa, adica nivelul considerat optim care se adauga in apa potabila din SUA, si de care "beneficiaza" 200 de milioane de americani zilnic. 

Cum evitam fluorul: Pur si simplu, sa ne instalam la chiuveta un filtru de calitate. si, in acelasi timp, sa evitam pastele de dinti fluorurate.

2. Metalele grele
Sunt niste toxine greu de inlaturat din organism, si care se instaleaza in creierul si organele a milioane de oameni din cauza pesticidelor folosite in agricultura, poluarii atmosferice si marine, dar si a vaccinurilor si procedurilor dentare. 

Cu totii avem o adevarata colectie de neurotoxine in corpurile noastre, intre care, cel mai periculos pentru creier este mercurul. Cei mai susceptibili de vatamarea creierului din cauza mercurului sunt nou-nascutii, la care nu s-a dezvoltat inca o bariera cerebrala, si care mai sunt si supusi unui program intens de vaccinari repetate. 

Toate vaccinurile contin mercur (numit „timerosal"), introdus pe post de conservant. La bebelusi, carora le lipseste enzima responsabila cu detoxifierea de metale grele, expunerea prenatala sau postnatala la mercur duce la vatamari neurologice, exprimate cel mai adesea prin autism. 

La adulti, efectele toxice ale mercurului se regasesc intr-un spectru larg de boli neurologice, care includ Alzheimer, scleroza laterala amiotrofica, scleroza multipla, Parkinson si altele. 

Cum evitam mercurul: Pentru a va asigura ca nu veti fi otraviti cu metale grele, evitati vaccinurile antigripale, refuzati plombele dentare pe baza de mercur si aveti grija ce fructe de mare si pesti marini consumati.

3. Indulcitorii artificiali
Presiunea mare a consumatorilor de a consuma alimente cu "zero calorii" i-a facut pe producatorii de dulciuri si bauturi racoritoare sa apeleze tot mai des la indulcitorii artificiali, desi efectele negative ale acestor chimicale asupra creierului au fost bine documentate de-a lungul timpului. 

Indulcitorii chimici se pot gasi in fulgii de cereale, iaurturi, bauturi racoritoare, guma de mestecat, sosuri pentru gatit... si in toate celelalte produse indulcite pe care se specifica "sugar-free" (fara zahar). 

Aspartamul este o combinatie de substante chimice, si anume: acid aspartic (un aminoacid cu efecte excitante asupra celulelor creierului), metanol si fenilanalina, iar oamenii de stiinta il plaseaza printre primele locuri intre substantele considerate toxice. 

Odata ajuns in organismul uman, aspartamul se descompune, producand un compus chimic care este un puternic cauzator de tumori cerebrale. Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au relevat 90 de diferite simptome, ca rezultat al consumului de aspartam. intre acestea, se regasesc: anxietate (stare de neliniste), dificultati de vorbire, depresii si migrene.

Cum evitam aspartamul si alti indulcitori: Cititi intotdeauna ingredientele produselor pe care doriti sa le cumparati si ocoliti-le pe cele care contin indulcitori artificiali. Mai retineti ca FDA a aprobat recent redenumirea aspartamului ca AminoSweet, asa ca feriti-va de el.

4. Glutamatul monosodic
Glutamantul monosodic (MSG) este o substanta concentrata, adaugata alimentelor pentru a le imbunatati gustul. La inceput, a fost folosit in ratiile soldatilor, ca sa le faca mancarea mai gustoasa, dar a fost adoptata rapid de catre intreaga industrie alimentara. 

Dr. Russell Blaylock, un neurochirurg renumit si o autoritate in ceea ce priveste excitotoxinele, a descoperit ca MSG este o otrava tacuta, care in timp distruge portiuni mari din creier, cauzand boala Alzheimer, boala Parkinson si alte afectiuni cerebrale. 

Cum evitam glutamatul monosodic: Singurul mod prin care puteti evita ingerarea acestei substante toxice este sa incetati sa mai consumati fast-food si alimente procesate si sa cititi etichetele produselor inainte de a le cumpara. 
Si mare atentie! Pentru ca multi oameni au aflat deja cat de daunator sanatatii este glutamatul monosodic si au inceput sa se fereasca de el, unii producatori il trec sub denumirea de „extract de drojdie", pentru ca produsul lor sa para natural.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sanatatea mintala toxine fluorul iq scazut deteriorarea memoriei
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0865 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021217 (s)