News Flash:

Spanacul impotriva anemiei si depresiilor nervoase

27 Martie 2011
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6667 RON (-0.0010)
USD: 4.0359 RON (+0.0018)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Tot romanul stie pentru ca a vazut la televizor cum Popeye marinarul, ori de cate ori intra in cate o incurcatura si asta se intampla mai tot timpul, apeleaza la spanac sa mai prinda puteri. Asa sa fie sau nastrusnicul personaj de desene animate ne amageste ca noi sa facem vanzare negustorilor? Sa vedem.

Inainte de toate, trebuie spus ca spanacul este planta de cultura. Pana sa ajunga pe tarabele pietelor, spanacul este ingrijit si atent supravegheat de cultivator. In tara noastra, spanacul este cultivat, ca planta alimentara de succes, pe intinse suprafete agricole.

Multi oameni mananca spanac dar putini stiu ca este foarte bogat in vitaminele A, E, B1, C si K, in minerale precum fierul, magneziul, calciul, potasiul, in fibre alimentare si acid folic. Spanacul poate fi consumat fara restrictii de persoanele care tin la silueta stiut fiind ca la suta de grame de planta inglobeaza doar 18 calorii.

Nutritionistii avertizeaza ca, prin fierbere, spanacul isi pierde majoritatea principiilor sale active. De aceea, in scop terapeutic, recomanda sa se consume proaspat si crud, in salate, sau sub forma de suc.

Sucul de spanac se poate prepara manual sau mixat. Pentru a prepara sucul manual se taie doua maini de spanac, cat mai marunt, peste care se toarna 200 ml de apa. Folosind o lingura de lemn se amesteca in asa fel incat frunzele spanac sa lase cat mai mult suc. Amestecul se lasa la macerat, la temperature camerei, timp de patru, sase ore dupa care se filtreaza si se bea imediat.

Pentru obtinerea sucului din frunze de spanac mixat, se pun in vasul mixerului 200 de ml de apa si, gradat, se adauga doua maini de frunze proaspete, taiate marunt. Totul se amesteca pana se formeaza o pasta dupa care se lasa trei ore la macerat, la temperature camerei. Se filtreaza si sucul astfel obtinut, se bea imediat.

In caz de depresii psihice si oboseala fizica, se bea dimineata, pe nemancate, un pahar de suc de spanac. In anemie si demineralizare se bea, inaintea meselor principale o combinatie din o suta de ml de suc de spanac si o suta de ml de suc de urzici.

Impotriva astmului bronsic si a diabetului zaharat se bea dimineata, pe stomacul gol, 500 de ml de suc de spanac. Cura dureaza o luna de zile si se poate relua dupa pauza de o luna.

Ca intaritor pentru copii, batrani si convalescenti se bea un pahar de suc pe zi, inainte de masa de pranz. In caz de rahitism si scorbut, se bea o jumatate de litru de suc pe zi, in amestec, 250 ml de spanac si 250 ml de urzica, repartizat in trei doze egale, cu un sfert de ora inainte de mesele principale.

Datorita compozitiei sale foarte bogate atunci cand este crud, neprelucrat termic, spanacul stimuleaza activitatea inimii, previne infectia gingiilor, stimuleaza cresterea la copii, reechilibreaza si fortifica organismul, vindeca anemia, oboseala si depresia nervoasa.

Suntem nevoiti sa-i dam dreptate lui Popeye marinarul, mare consummator de spanac, si ca sa fim puternici ca el, sa consumam si noi macar acum cat e proaspat si suculent.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0971 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023641 (s)