News Flash:

Socul stopeaza gripa

17 Februarie 2011
824 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6228 RON (-0.0075)
USD: 3.9370 RON (+0.0062)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Socul este un arbust care poate atinge o inaltime de pana la cinci metri, cu flori mici, alb-galbui care infloresc in linile mai si iunie, si fructe sferice, zemoase, negre-albastrui si lucioase, cu gust dulce-acrisor.

La noi, socul creste pe langa case si garduri, prin padurile de campie si deal, in luminisuri sau la marginea padurilor de sub poale de munte.

In scopuri medicinale se folosesc frunzele, florile si fructele de soc. Florile se culeg la inceputul infloririi si se usuca la soare puternic, in strat subtire, acoperite cu hartie.

Infuzia din flori de soc se prepara punand doua lingurite de planta in 250 ml de apa clocotita. Se acopera vasul, se lasa cateva minute la infuzat si apoi se strecoara. Se pot bea doua, trei cani de ceai de soc pe zi contra tusei si a afectiunilor aparatului respirator. Bolnavii de astm pot bea acest ceai in loc de apa. Ca laxativ, se bea seara, inainte de culcare, o cana de ceai caldut, indulcit cu miere de albine.

Extern, infuzia de flori de soc, cantitatea de planta se dubleaza, se foloseste sub forma de bai sau cataplasme in furuncule, abcese, umflaturi si arsuri. Florile proaspete nu se aplica niciodata, pe piele deoarece produc roseata si mancarimi ale pielii. Frunzele crude ale socului se pot pune pe bube pentru a calma durerile si cu decoctul din frunze se pot spala si dezinfecta ranile.

Prin compozitia pe care o au, fructele de soc stopeaza gripa mult mai eficient decat vaccinul antigripal de sinteza. Fructele blocheaza infectarea cu gripa a celulelor sanatoase, oprind dezvoltarea gripei, atat in fazele incipiente cat si in cele avansate. Pentru a trece cat mai usor peste gripa e recomandat sa se prepare in casa o tinctura din fructe de soc, atunci cand fructele sunt proaspete si mustesc de zeama.

Tinctura din fructe de soc se prepara amestecand, intr-o sticla sau un borcan cu capac, un pahar de suc de fructe cu un pahar de alcool alimentar. Se agita bine componentele, pana la omogenizare, si vasul, bine acoperit, se pune la macerat, la loc rece si intunecat.

Inaintea epidemiilor de gripa dar si in timpul manifestarii lor, se iau preventiv, in cure de doua saptamani, cate doua, trei linguri de tinctura de soc, pe zi, diluate in apa. Daca deja ati contactat gripa, se iau pana la patru linguri de tinctura de soc pe zi, timp de sapte, zece zile consecutiv.

Vindecarea se va produce mult mai rapid, imunitatea va fi imbunatatita si simptomele bolii vor fi mult mai blande. De retinut este faptul ca tinctura de fructe de soc este utila si dupa imbolnavirea de gripa spre deosebire de vaccin care nu mai are efect odata ce gripa s-a instalat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4289 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022454 (s)