News Flash:

Socant: O femeie insarcinata in luna a saptea a fost atarnata de o grinda!

12 Aprilie 2019
130 Vizualizari | 0 Comentarii
Stire

Povestea macelului despre care Occidentul vorbeste doar in soapta. O femeie a fost torturata.

"O femeie insarcinata in luna a 7-a a fost atarnata de o grinda. Ambele maini i-au fost legate cu o franghie aspra care a fost trecuta peste un scripete atasat de grinda. Taburetul pe care statea a fost indepartat, asa ca femeia a ramas suspendata in aer. Grinda se afla la 3-4 metri inaltime. Un capat al franghiei era tinut de gardieni. Cand trageau de franghie, femeia era suspendata in aer; indata ce dadeau drumul franghiei, victima cadea. Aceasta femeie insarcinata a fost torturata in felul aceasta pana cand a avortat. Si mai crud e faptul ca sotul ei a fost fortat sa o priveasca agonizand, in timp ce copilul lor nenascut isi gasea sfasitul sub ochii sai."

Povestea de mai sus nu e desprinsa dintr-un film de groaza, s-a intamplat in zilele noastre, in lagarul de munca fortata Wanjia din China si nu este vorba despre un caz singular. Asemenea doamnei care si-a pierdut copilul si a vazut moartea cu ochii, incepand din 1999, milioane de oameni nevinovati au cazut victime unei campanii de o brutalitate care sfideaza orice ratiune omeneasca, doar pentru ca practicau Falun Dafa.

Crimele impotriva acestui grup masiv de oameni buni – caci practica Falun Dafa, pe langa exercitii fizice, ii indruma pe cei care o urmeaza sa respecte in viata de zi cu zi un set de invataturi morale si sa incerce sa fie mai buni, mai altruisti – au iesit la iveala incepand cu anul 2001 gratie unui jurnalist indraznet de la Wall Street Journal pe nume Ian Johnson, care a adus in atentia mass-mediei internationale unul dintre cele mai socante evenimente inregistrate de istoria recenta.

Pentru raportarea sa privind uciderea si torturarea practicantilor Falun Dafa, jurnalistului i-a fost decernat in mai 2001 premiul Pulitzer.

Desi s-au scurs multi ani de atunci, lumea stie in continuare prea putin despre ceea ce se intampla in spatele scenei in China pentru ca regimul comunist a avut grija sa-si tina bine ascunse de ochii lumii atrocitatile. Motivul? Expunerea lor ar lovi devastator in insasi legitimitatea si existenta Partidului care domenste de ceva vreme, cu o mana de fier, peste o tara a carei civilizatie si cultura au inflorit de-a lungul a 5.000 de ani.

Vom incerca sa intram in "culisele" acestor crime impotriva umanitatii si sa expunem factorii care le-au declansat.

Falun Dafa

In anii '90, parcurile celei mai populate tari din lume erau pline de oameni care practicau un tip de exercitii line, adanc inradacinate in cultura traditionala chinezeasca. Dintre toate practicile si scolile de acest gen ale vremii, una a iesit in evidenta. Si nu doar ca a iesit in evidenta, ci a si produs schimbari profunde in societatea chineza: Falun Dafa, denumita si Falun Gong.

Spre deosebire de alte practici care vizau doar ameliorarea conditiei fizice, Falun Dafa punea un mare accent pe imbunatatirea constanta a caracterului moral al individului, prin respectarea unui set de invataturi care avea la baza trei principii fundamentale: Adevar, Compasiune si Toleranta. Astfel, pe langa cele cinci exercitii ale Falun Dafa, practicantii incercau sa-si alinieze gandurile si faptele din viata lor de zi cu zi la aceste valori universale printr-o forma de autodisciplina interioara denumita "cultivare" in cultura antica chineza.

Prezentata public in mai 1992, Falun Dafa a cunoscut – gratie beneficiilor sale - o evolutie fara precedent in societate: in doar cativa ani, unul din 13 chinezi practicau aceste exercitii.

Vezi si: Cum arata prima gaura neagra fotografiata de cercetatori - VIDEO

O decizie care a socat lumea

Desi Falun Dafa, prin insasi natura sa, era total apolitica, pasnica si aducea importante beneficii tarii, conducatorul PCC Jiang Zemin a decis eradicarea ei completa.

Liderul PCC era, potrivit mai multor analisti, extrem de nemultumit pe popularitatea practicii, care avea acum mai multi aderenti decat insusi Partidul si, ca orice dictator, era speriat de un numar atat de mare de oameni care gandesc liber, dincolo de propaganda oficiala. Mai mult, principiile Falun Dafa erau vazute in opozitie directa cu filozofia violentei si a luptei de clasa promovate de Partid.

Astfel, pe 20 iulie 1999, Jiang Zemin a dezlantuit teroarea impotriva propriului popor. A urmat o campanie brutala de eliminare a Falun Dafa ce amintea de Marea Revolutie Culturala a lui Mao. Dorinta sefului PCC: in trei luni sa stearga de pe fata pamanului Falun Dafa.

S-a inceput printr-o ofensiva masiva in presa pentru a distruge excelenta reputatie a practicii, pana atunci premiata si laudata inclusiv de Guvernul chinez. Aderentii au fost demonizati, prezentati drept persoane periculoase, unele suicidare, ba chiar s-a recurs la inscenari mincinoase, precum asa-zisa auto-incendiere din Piata Tiananmen. In acelasi timp, aparatul de cenzura a internetului a blocat oamenii sa afle adevarul despre ceea ce se intampla cu adevarat.

Si, in timp ce presa de stat ii zugravea pe practicanti in cele mai negre culori, aparatul de represiune s-a pus in miscare cu toata greutatea. Multi dintre practicanti s-au trezit smulsi din casele lor si aruncati, fara vreun proces, sau altii dupa simulacre de procese, in inchisori, lagare de munca fortata si centre de spalare a creierului.

Mai mult, PCC a creat un organism specializat in persecutarea practicantilor Falun Dafa - "Biroul 610" - o agentie extrajudiciara care isi putea desfasura activitatea fara constrangeri la nivel national, amintind de vestitul Gestapo al nazistilor.

"D-na Zhang Fuzhen, in varsta de aproximativ 38 ani, fosta salariata a parcului Xianhe din orasul Pingdu, provincia Shandong, in noiembrie 2000 a calatorit la Beijing pentru a face apel in sprijinul Falun Gong. Ca urmare, a fost rapita de autoritati si, potrivit celor in cunostinta de cauza, torturata si umilita de politie. A fost rasa in cap si dezbracata complet. A fost legata de un pat cu mainile si picioarele intinse. Mai tarziu, politia a injectat-o cu o substanta necunoscuta, ceea ce i-a provocat lui Zhang o durere atat de mare incat a adus-o intr-o stare aproape de nebunie. S-a zbatut in pat in mare suferinta pana cand a murit. La intregul proces au fost martori functionari locali ai Biroului 610."

Astfel de cazuri precum cel al doamnei Zhang Fuzhen ajunsesera la ordinea zilei. Sute de mii de oameni din toate categoriile sociale au fost aruncati practic in spatele gratiilor - alaturi de infractori de drept comun - pentru o asa-zisa "reeducare" desi nu facusera nicio crima.

In doar cativa ani de la declansarea campaniei de exterminare, ONU documentase deja zeci de mii de cazuri grave de tortura.

"Rapoartele descriu scene oribile, in care detinutii, dintre care multi sunt adepti ai miscarii Falun Gong, mor ca rezultat al relelor tratamente, neglijarii sau ingrijirilor medicale neadecvate. Cruzimea si brutalitatea acestor acte de tortura sfideaza orice descriere", declara, in decembrie 2003, Asma Jahangir, raportor special al ONU.

Pe langa costurile financiare si umane ale campaniei, Partidul Comunist a dat o mare lovitura moralitatii societatii chineze. Oficialii care au participat activ la omorul si torturarea practicantilor Falun Dafa au fost promovati, iar membrii familiei victimelor erau fortati sa se intoarca unul impotriva celuilalt. Intre timp, cei care refuzau sa colaboreze sau erau impotriva campaniei, erau ei insisi persecutati. Nici avocati si oficiali onesti din cadrul Guvernului nu au fost scutiti de acest tratament.

"Genocidul medical"

In scurt timp de la declansarea persecutiei, Partidul Comunist Chinez s-a trezit cu inchisorile pline pana la refuz de aderenti Falun Dafa, care, in marea lor majoritate, nu aveau de gand sa renunte la practica ce le schimbase viata in bine. Problema suprapopularii devenea asadar tot mai stringenta si genera costuri uriase. Partidul a gasit insa rapid solutia "salvatoare": "valorificarea" practicantilor Falun Dafa si altfel decat punandu-i la munca fortata. Si anume, prin vanzarea lor. Nu ca sclavi, nu in viata, ci pe "bucati". Asa au fost puse bazele unei industrii macabre de o amplore care nu cunoaste asemanare in istoria omenirii: recoltarea fortata de organe pe scara larga, coordonata de stat. A urmat un adevarat "genocid medical", unul care genera profituri fabuloase, piata transplanturilor din China cunoscand o evolutie ce a ingrijorat intreaga comunitate internationala.

Cum functiona masinaria ucigasa? Imediat dupa "internarea" in inchisori si lagare, practicantii Falun Dafa erau supusi unor analize minutioase, iar informatiile rezultate erau apoi introduse intr-o baza de date. Practic, PCC si-a facut, asa cum au remarcat ulterior expertii, o adevarata "banca vie de organe". Cand aparea cumparatorul, "donatorii" compatibili ajungeau fortat pe masa de operatie unde isi gaseau sfarsitul. Cu alte cuvinte, s-au pus bazele unui sistem de stat care isi omora la comanda cetatenii, pentru profit.

Iar cererea era masiva, din moment ce timpii de asteptare pentru un organ compatibil ajunsesera de ordinul saptamanilor, asta in timp ce in tarile civilizate ale lumii bolnavii pot sta pe liste si vreme de cativa ani. Cum inchisorile erau pline de "marfa", industria macabra a cunoscut o amploare fara precedent, centrele de transplant erau infiintate unul dupa altul pe tot teritoriul Chinei. Multi dintre "clienti" veneau de peste hotare, devenind astfel cu sau fara voia lor complici la crime. A luat nastere un nou tip de turism, ceva nemaiauzit in lume - turismul in scop de transplant.

"Daca aveti de gand sa mergeti in China pentru a obtine un transplant de ficat, in timpul celor trei saptamani cat veti sta acolo, inseamna ca cineva va trebui sa programeze o executie. Va trebui sa se gaseasca un prizonier sanatos, cu tipul de sange si de tesut potrivit si cu marimea potrivita a ficatului, iar prizonierul trebuie sa fie gata pentru 'extragere' inainte ca turistul care a venit pentru transplant sa plece." (Organele statului. Abuzul transplanturilor in China)

Desi insuficient mediatizat din varii interese (politice, economice etc.), subiectul recoltarii fortate de organe de la "prizonierii de constiinta" din China a produs reverberatii la nivel international. Inclusiv Parlamentul European a adoptat rezolutiicare il condamna si prin care cere regimului comunist de la Beijing sa puna capat acestei industrii macabre.

Iar in unele tari, precum Israel, Taiwan, Spania si Italia, actiunile regimului comunist au produs schimbari ale legislatiei fiind interzis inclusiv asa-numitul "turism pentru transplant".

Un raport independent publicat pe aceasta tema in iunie 2016 releva o realitate infioratoare: spitalele specializate din China au generat in jur de 1,5 milioane de transplanturi in ultimii 16 ani.

"Regimul chinez s-a angajat in uciderea in masa a unor oameni nevinovati", a declarat unul dintre autorii investigatiei, David Matas, un renumit avocat de drepturile omului, care a catalogat "genocidul medical" desfasurat de PCC drept "o forma a raului fara precedent pe aceasta planeta".

Va invitam sa urmariti documentarul Genocidul Medical: Crime in masa ascunse in industria transplantului de organe din China

Rezistenta pasnica

Au trecut aproape doua decenii de cand Jiang Zemin a demarat campania de exterminare a aderentilor Falun Dafa. Si, in ciuda faptului ca fostul dictator se astepta ca practica sa fie eradicata in trei luni de zile, in realitate s-a intamplat exact contrariul. Falun Dafa nu numai ca nu a disparut, ci s-a extins in afara granitelor, in peste 110 tari. De-a lungul vremii, a primit mii de premii si onoruri, iar fondatorul sau a fost de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru contributia adusa omenirii prin principiile si beneficiile practicii.

La randul lor, practicantii Falun Dafa au dat, intregii lumi, un exemplu de curaj si demnitate prin rezistenta lor pasnica si determinata in fata brutalitatii regimului comunist. Multi dintre ei, asumandu-si riscuri personale, au lucrat neobosit pentru a expune si a opri atrocitatile.

Distribuirea de materiale informative pentru a cotracara propaganda de stat, expunerea oficialilor si "calailor" implicati in persecutie in cadrul comunitatilor locale sau la nivel international, actiuni in justitie, proteste pasnice in fata ambasadelor si consulatelor chineze din intreaga lume, petitii catre ONU semnate de milioane de oameni etc. - acestea sunt doar cateva dintre numeroasele abordari folosite de aderentii Falun Dafa pentru a combate campania de exterminare.

Ca urmare a acestor eforturi neincetate, multi chinezi au reusit sa vada dincolo de minciunile si propaganda defaimatoare a PCC si nu de putine ori au luat atitudine in mod concret, semand petitii pentru eliberarea unor practicati din comunitatile lor locale sau nemaiparticipand la denuntarea acestora.

Mai mult, unii dintre cei care ii persecutau pe aderentii Falun Dafa si-au schimbat radical atitudinea: Freedom House si alte surse au aratat ca membri ai fortelor de ordine si functionari din anumite localitati protejeaza in mod activ rezidentii Falun Dafa si refuza sa-i aresteze pentru activitatile lor de informare a publicului. Si asta nu e tot. Expunerea atrocitatilor a declansat un val imens de demisii din Partidul Comunist Chinez si din organizatiile sale afiliate, Tineri Pionieri Comunisti si Liga Tinerilor Comunisti, fapt ce a cutremurat din temelii regimul rosu.

Cu toate acestea, crimele sunt inca in plina desfasurare.

"Cand se va termina nedreptatea? Atunci cand cei care nu sunt victime vor simti la fel de multa indignare precum cei care sunt" - spunea Solon, conducator atenian din secolul 7

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

macelului femeie torturata insarcinata
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017251 (s)