News Flash:

Secretele ceaiului

13 Decembrie 2010
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
In Rusia tarista, ceaiul era servit functionarilor publici si muncitorilor, ca parte a regimului de hrana. In Turcia si tarile islamice, ceaiul a inlocuit alcoolul, ani la rand, iar cateodata si cafeaua. Nimeni nu stie cu certitudine cand a inceput utilizarea pe scara larga a ceaiului si cum au fost descoperite calitatile sale terapeutice, scrie Teen Problem. Este discutabil unde s-au cultivat pentru prima data plantele pentru ceai, in India sau China? Sigur este ca aceasta licoare s-a raspandit pe scara larga in Orient datorita calugarilor budisti, care au descoperit pentru prima data calitatile sale racoritoare si relaxante. In prezent, planta de ceai se cultiva, in mod intensiv, pe platourile inalte din China, India si Japonia. In Europa, singurul loc unde ceaiul se cultiva pe scara larga este Georgia. Planta poate creste, ca orice pom inalt, pana la 2 metri, dar in plantatii arbustul se taie sub forma unui tufis, pentru ca frunzele sa fie mai usor de cules, in principal de catre femei. La inceput, ceaiul a fost considerat un medicament, dar a intrat dupa aceea in viata asiaticilor ca un ritual zilnic. De peste 5 secole japonezii au creat un cult fata de servirea ceaiului, aceasta devenind un ritual complex si sofisticat. In Europa, bautul ceaiului este asociat cu traditiile ruseti. De fapt, ceaiul a ajuns in Rusia relativ tarziu. El s-a impus ca o bautura tipic ruseasca de-abia in secolul 19 cand, deja, pentru prepararea lui se foloseau vase speciale. Oamenii cred ca prepararea ceaiului nu necesita cunostinte speciale. Dimpotriva, pentru prepararea acestei licori trebuie sa cunoastem cateva informatii despre tipurile de ceai. Ceaiul georgian creste in cele mai nordice plantatii europene. El are o aroma fina, iar culoarea lui bate catre auriu, atunci cand este infuzat. Ceaiul indian creste in plantatii mari din nordul indian. El are un gust puternic amar, avand o culoare intunecata in momentul fierberii. Ceaiul chinezesc are un gust placut, usor amar. Ceaiul verde nu este un sortiment special, doar ca este prelucrat in alt mod, fiind tratat dupa alte principii. Pentru chinezi, turnarea ceaiului intr-un pahar de plastic este comparabil cu o crima asupra naturii. Ceaiul chinezesc nu se serveste dupa prima infuzie. Acesta se fierbe a doua sau a treia oara, de-abia dupa aceea fiind considerat bun de baut.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1078 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017001 (s)