News Flash:

Secrete pentru prepararea unui ceai perfect

27 Februarie 2013
1478 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6483 RON (-0.0086)
USD: 4.0737 RON (-0.0152)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pentru sezonul rece, un ceai fierbinte face minuni. Te hidrateaza, te incalzeste si te relaxeaza. Foarte important insa este sa inveti cum sa-l faci corect, astfel incat sa aiba o aroma intensa.

Pentru a prepara corect o cana de ceai trebuie sa urmezi cateva reguli simple, care nu necesita foarte mult timp sau o recuzita complicata.

Foloseste cea mai buna apa
Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (de ex. clorul afecteaza aroma ceaiului verde)

 Ai grija la durata infuziei
Ceaiul negru infuzeaza la 90-100° C timp de 3-5 min., cel verde la 70-80° C (daca nu ai termometru, ia apa de pe foc si las-o 2-3 min. sa se racoreasca). Atentie cu ceaiul verde, cu cat este lasat mai mult timp la infuzat, cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec (fructe, petale de flori etc)

Foloseste cantitatile corecte
Asigura-te ca folosesti un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa aiba loc sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. De asemenea, chiar daca pare putin, nu pune mai mult de o lingurita rasa la o cana mare de 300 ml, altfel bautura rezultata va fi prea „tare”.

Nu folosi zahar
Poti bea ceaiul ca atare sau indulcit, cu lapte sau cu lamaie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sezonul rece ceai aroma
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0909 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019341 (s)