News Flash:

Salata de cartofi si peste

30 Septembrie 2010
2640 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Salata de cartofi este o reteta foarte gustoasa, usor de preparat si sanatoasa. Poate fi consumata si rece, a doua zi. Ingrediente salata de cartofi cu peste afumat: 500 g cartofi 1 -2 cepe 200 g peste afumat 5 linguri ulei optional: 2-3 oua 2 -3 linguri otet sare piper Modul de preparare a retetei: Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti - se incearca folosind o furculita; daca aceasta intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Nu trebuie tinuti prea mult la fiert - daca fierb prea mult cartofii devin mai sfaramiciosi si va fi mai greu sa ii taiem in rondele pentru salata. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Se fierb ouale tari, pentru a le taia in salata. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata de cartofi va fi mai gustoasa astfel. Se curata de coaja cartofii, cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa. La salata de cartofi se adauga pestele curatat de oase, rupt in bucati sau taiat, si ouale taiate rondele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1125 viz    0 com
1809 viz    0 com
1011 viz    0 com
1158 viz    0 com
1362 viz    0 com
2009 viz    0 com
1748 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1063 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020012 (s)