News Flash:

Remedii naturale pentru mahmureala

19 Iunie 2013
782 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6639 RON (+0.0004)
USD: 4.1179 RON (-0.0104)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Mahmureala este reactia organismului la toxicitate. Cand alcoolul este descompus de ficat, organismul produce acetaldehida. Aceasta este un produs secundar al metabolismului alcoolului care este mai toxic decat alcoolul insusi.

Din fericire, efectele sale asupra organismului sunt de scurta durata, asta daca bei din cand in cand cateva pahare. Si se pare ca femeile au mahmureli de mai lunga durata decat barbatii, pentru ca ele produc mai putine enzime care descompun alcoolul.

De ce avem senzatia de cap ingreunat in dimineata de dupa petrecere, desi am dormit suficient? Ea apare pentru ca alcoolul inhiba stimulentul natural glutamina si forteaza organismul sa creasca productia de glutamina. Creierul este astfel fortat sa ramana activ chiar si dupa ce ai dormit dusa. Vei fi obosita a doua zi, chiar daca ai avut opt ore pline de somn.

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai suparatoare si des intalnite simptome ale mahmurelii si sunt legate si de deshidratare. Cat despre senzatia de voma, acesta este modul prin care corpul iti comunica faptul ca produce prea mult acid hidrocloric si este timpul sa scapi de el.

Care sunt deci remediile? Hidratarea, una ala mana. Dar poti incerca si un minimum de terapie cu mancare, folosind ingrediente pe care le ai deja in casa.

Mierea are proprietati antioxidante si neutralizeaza toxinele din alcool. In plus, fructoza naturala din miere ajuta organismul sa metabolizeze rapid alcoolul. Conform unei declaratii pentru Reuters Health din partea Dr. Merle Diamond, expert in durerile de cap, mierea poate ajuta in eliminarea cu totul a migrenelor din timpul mahmurelii. "Mierea pusa pe o felie de paine prajita inainte sau dupa sesiunea de baut poate preveni mahmureala", spune Diamond. "Mierea are fructoza care se ia la intrecere cu metabolismul alcoolului. Aceasta competitie previne schimbarea rapida a alcoolului care cauzeaza zvacnirea tamplelor a doua zi", continua el.

Sucul de rosii, o alta sursa de fructoza, ajuta si el la arderea mai rapida a alcoolului, dar mierea este, totusi, cea mai buna. Asa ca, in dimineata de dupa petrecerea burlacitelor, mananca paine prajita cu miere. Painea iti va furniza si potasiu si sodiu, ambele minerale fiind utile in digerarea alcoolului.

Mananca o banana pentru a reface potasiul din organism. Alcoolul deshidrateaza, caci accentueaza senzatia de urinare. De fiecare data cand mergi la toaleta, elimini vitamine si minerale bune pentru corp. Iar deficienta de potasiu te face sa te simti obosita si sa ai stari de greata.

Poti, de asemenea, sa contezi pe varza. Stii practica: zeama de varza sau moare, cum i se mai spune prin unele locuri, ori bors proaspat de putina, preparat in casa.

Ghimbirul este unul din cei mai cunoscuti supresori ai senzatiei de voma. Este folosit la alinarea raului de masina, a indigestiei si a gretii. Poti pune cateva felii de ghimbir in apa pentru 15 minute. Bea rezultatul.

Daca manaci sparanghel inainte si dupa betie reduci simptomele mahmurelii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mahmureala toxicitate ficat cap ingreunat glutamina mierea banana varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1045 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023837 (s)