News Flash:

Prajitura insiropata cu nuca de cocos

10 August 2010
2530 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente 250 gr unt la temperatura camerei 4 oua 1 cana de zahar 1 cana de faina care creste singura 1 cana de gris mare 250 gr iaurt gras 1 cana fulgi de nuca de cocos 50 ml cognac coaja rasa de la o lamaie sau de la jumatate de portocala un praf de sare Pentru sirop 1 cana zahar 1 cana apa coaja de lamaie sau portocala Nota: Socotiti 1 cana=240 ml. Prajitura insiropata cu nuca de cocos: Cum se face Incalzeste bine cuptorul (pentru cine are cuptor electric, la 180 o C). Pregateste siropul: fierbe apa cu zaharul si coaja de lamaie sau portocala si apoi lasa-l deoparte. Bate untul cu zaharul pana se inalbeste si devine pufos. Separa ouale si bate albusul pana se face o spuma ca pentru bezea. Adauga galbenusul peste untul batut si amesteca pana la omogenizare. Adauga iaurtul, coaja de lamaie sau portocala, coniacul si continua sa amesteci cu telul. Adauga nuca de cocos, faina si grisul si amesteca pana s-au incorporat complet. Puneti un praf de sare. Adauga apoi incet, incet, albusurile batute batute. Omogeneaza cu rabdare compozitia. Unge o forma termorezistenta dreptunghiulara (de preferat transparenta) cu unt si toarna amestecul incet. Da la cuptor tava si coace prajitura pentru 30-40 minute, pana devine usor aurie. Cand prajitura s-a facut, scoate-o din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o cu un cutit. Infierbanta siropul si turnati-l peste prajitura. Poti sa procedezi si invers: sa pui siropul rece peste prajitura fierbinte. Dupa ce siropul s-a absorbit bine, presara prajitura cu nuca de cocos si savureaz-o la masa, simpla sau cu putina inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013504 (s)