News Flash:

Placinta de dovleac

24 Septembrie 2010
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6578 RON (+0.0019)
USD: 3.9575 RON (+0.0058)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Preparare: prima oara se separa trei oua - albusurile de galbenusuri. Peste acestea se adauga o jumatate de cana de zahar si se amesteca bine, pana la omogenizare. Se adauga o jumatate de cana de amidon si o lingura plina de faina de porumb, mai fina decat malaiul. Se amesteca iarasi bine, pana totul devine fin si cremos, sub forma de pasta. Se adauga in acest moment dovleacul fin si se omogenizeaza. Atentie - dovleacul s-a taiat in bucatele mici, s-a fiert, apoi s-a pasat fin, sub forma de pasta. Urmatorul pas: se rade in amestecul fin coaja de la o portocala si se adauga un sfert de cana de rom pur, de calitate. Se amesteca totul bine. Separat, se bat albusurile celor 3 oua separate la inceput, pana se obtine o spuma fina alba, care se incorporeaza apoi in amestecul de dovleac. Se amesteca usor, nu dur, cu ajutorul unei linguri de lemn. Tot amestectul se rastoarna apoi intr-o forma de tort, tapetata insa cu hartie de bucatarie, pentru a nu se lipi. Se da forma la cuptor, la foc cat mai mare (recomandat 200-220 grade), pentru 40-45 de minute. La final, prajitura de dovleac se poate servi alaturi de frisca dulce. Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1364 viz    0 com
2018 viz    0 com
1754 viz    0 com
1072 viz    0 com
1147 viz    0 com
2557 viz    0 com
952 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0873 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019287 (s)