News Flash:

Piersicile te mentin tanar

3 August 2011
979 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6677 RON (+0.0014)
USD: 4.0341 RON (+0.0071)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consumate ca atare, in stare proaspata, piersicile sunt o sursa bogata de minerale si vitamine, cu importante proprietati terapeutice, necesare organismului ca sa functioneze normal.

Au in compozitie vitamina A, B, C si E si minerale ca fier, zinc, iod, potasiu si seleniu dar si fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi precum si fibre alimentare. Piersicile sunt dulci, aromate, gustoase, zemoase si hidrateaza organismul, avand un continut de 87% apa.

De la piersic, in scop terapeutic se folosesc fructele care pot fi consumate crude, sub forma de suc sau in compot dar si frunzele si florile. Piersicile sunt energizante, diuretice, depurative, usor laxative, stimuleaza apetitul si ajuta la intarirea imunitatii organismului.

Consumate dimineata, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extreme de hranitoare, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului. Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.

Doua piersici asigura necesarul zilnic de vitamina C iar prin continutul lor bogat in calciu, fier si potasiu, piersicile intaresc organismul, facandu-l mai rezistent la factorii externi. Adolescentii si copiii anemici, bolnaviciosi dar si persoanele obosite, lipsite de energie, astenice pot face cu incredere si speranta o cura de trei zile de piersici proaspete, mancate cu tot cu coaja aceea pufoasa si mustind de vitamine si minerale.

Carotenoizii din compozitia piersicilor au un rol important in sanatatea ochilor. Substantele actioneaza ca filtre si ofera ochilor un scut in fata luminii soarelui. Acest lucru ajuta la protectia impotriva tulburarilor oculare legate de varsta, cum ar fi cataracta. Iata un motiv in plus, pentru ca si persoanele in varsta sa consume aceste fructe minunate.

Sucul de piersici se obtine dand fructele, fara samburi, prin storcatorul electric. Se pot face cure de cate trei, patru zile pentru cresterea imunitatii organismului si in scop laxativ. Se beau cate doua, trei cani de suc pe zi.

Florile de piersic au efecte sedative, antispasmodice, laxative, diuretice, depurative, alcalinizante si vermifuge. Amestecul de frunze si flori uscate de piersic dau o infuzie cu o aroma deosebita, foarte apreciata, mai ales, de copii din care se pot bea doua, trei cani pe zi. Infuzia se mai recomanda si in combaterea anginei pectorale.

Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, piersicile se folosesc si in cosmetica sub forma de masca, pentru tenurile normale si uscate. Se zdrobeste fructul si pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 20 de minute dupa care se spala fata cu apa calduta. Piersicile hidrateaza tenul, il catifeleaza si il hraneste in profunzime.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1229 viz    0 com
1238 viz    0 com
1004 viz    0 com
1001 viz    0 com
1064 viz    0 com
1067 viz    0 com
1362 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022254 (s)