News Flash:

Pericol estival: toxiinfectia alimentara

9 Iunie 2013
708 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6590 RON (-0.0009)
USD: 4.1340 RON (-0.0129)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Soarele, canicula si alimentele perisabile reprezinta una dintre cele mai periculoase combinatii in sezonul cald. Bauturile si mancarea alterate, alaturi de fructele si legumele insuficient spalate pot provoca toxiinfectii alimentare ale caror simptome se fac simtite la cateva ore de la consum. Aflati cum puteti evita problemele!

Cele mai periculoase alimente asociate cu aparitia unor afectiuni digestive, in special pe timpul verii, sunt carnea, mezelurile, ouale, lactatele. Sub actiunea arsitei si a umezelii specifice acestui sezon, se creeaza mediul perfect pentru inmultirea unor microorganisme periculoase, precum bacterii, virusuri, paraziti.

Lantul evenimentelor este apoi simplu: se porneste de la alimentele perisabile care, preparate sau depozitate in conditii improprii, se altereaza, sau de la fructele si legumele crescute cu ingrasaminte naturale si irigate cu apa contaminata, sau pur si simplu, nespalate inainte de consum.

Prin ingestie, germenii patrund in organism, iar la cateva ore incep sa apara primele simptome de toxiinfectie alimentara.
Toxiinfectia alimentara este, asadar, o afectiune cauzata de consumul de alimente si bauturi contaminate. Simptomele includ in primul rand diareea - acesta fiind primul semnal de intoxicatie, apoi pot sa mai apara crampe abdominale, greata, varsaturi, febra, dureri de cap, paloare, convulsii, tahicardie, intepenirea cefei, stare generala de rau.

Desigur, tipul si severitatea simptomelor depind de agentul infectios contractat si de starea initiala a persoanei infectate. Astfel, cele mai vulnerabile categorii sunt copiii, femeile insarcinate, varstnicii si persoanele al caror sistem imunitar este slabit din pricina unor boli cronice (diabet, lupus, HIV etc.).

Cel mai adesea, toxiinfectia este cauzata de Salmonella, Staphylococcus aureus, Toxoplasma gondii si Listerioza.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

soarele canicula alimentele perisabile combinatii salmonella
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035776 (s)