News Flash:

Perele iti imbunatatesc memoria

1 August 2011
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
Sunt gustoase, dar mai ales sanatoase. Sunt apreciate pentru calitatile lor nutritive, aceste fructe sunt un adevarat izvor de sanatate.

Coaja perelor este folosită pentru a îndepărta focul interior al inimii, pentru a întreţine umiditatea plămânilor.

Ramurile, frunzele şi florile ajută la eliminarea toxinelor şi a secreţiilor.

Sâmburii perelor ajută la prevenirea osteoporozei şi sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea memoriei.

Cel mai des folosită este pulpa fructului. Foarte hidratantă, este recomandată în caz de tuse, răguşeală, înroşirea şi umflarea pleoapelor.

Perele se pot consuma proaspete ca atare, sub formă de suc, dar şi gătite. În general se folosesc pentru tratarea inflamaţiei părţii superioare a aparatului respirator (dureri de gât si răguşeală), dar şi în caz de constipaţie.

O reţetă foarte bună în caz de tuse este următoarea: se stoarce suc proaspăt de pere şi se pune la fiert timp de 15 minute la foc mic după ce clocoteşte.

Se amestecă o parte de suc şi o parte de miere şi din această compoziţie se administrează de trei ori pe zi câte o linguriţă copiilor, şi câte două adulţilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026495 (s)