News Flash:

Ouale tin colesterolul sub control

1 Aprilie 2010
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Ouale reprezinta o bogata sursa de proteine, deloc de neglijat mai ales cand regimul impune alimentatie fara carne, spun specialistii în nutritie. Oul este "proteina completa", continand toti aminoacizii esentiali (asa-numitele "caramizi" folosite de organism pentru producerea proteinelor) pe care organismul nu le poate produce singur. Proteinele ajuta organismul la întarirea si repararea muschilor si producerea de proteine precum hormonii si enzimele, dar este în acelasi timp si foarte satios. Ouale contin de asemenea vitamina B si un compus nutritiv numit colina, esential în functionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos. In plus, nutritionistii spun ca galbenusul este bogat în vitamina A, D si E, iar culoarea este datorata continutului de luteina si zeaxantina, doi compusi naturali care contribuie la sanatatea ochilor protejandu-i în fata razelor ultraviolete ale soarelui.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0718 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012376 (s)