News Flash:

Oua de Pasti

1 Aprilie 2010
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6677 RON (+0.0014)
USD: 4.0341 RON (+0.0071)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente * 6 jumatati de ou de ciocolata * 1 borcan piersici * 1 lingura miere * 10 g unt Baza * 30 g faina * 40 g migdale fara coaja, facute faina * 60 g zahar * 1 ou mare * 40 g unt, topit * esenta de vanilie Crema * 1 galbenus * 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa * 1 varf scortisoara * 100 ml frisca * 1/2 lingurita gelatina * 50 g ciocolata alba * 15 g zahar * Portii: 6Portii: 6 * Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute Mod de preparare Mai intai se pregateste baza: Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici. Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3. Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda. In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit. Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit (vezi poza) Pentru crema: Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata. Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele. In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor. Orneaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1355 viz    0 com
2093 viz    0 com
2165 viz    0 com
968 viz    0 com
1063 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2250 (s) | 36 queries | Mysql time :0.063584 (s)