Eveniment-Social

Craciun la Cantina de Ajutor Social

Publicat: 24 dec. 2000
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Craciun la Cantina de Ajutor Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:18595;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Am gasit destul de greu Cantina de Ajutor Social; daca nu esti atent, risti sa nu vezi sigla ascunsa dupa un pom. Cladirea, destul de mica, este situata langa Liceul Economic nr. 2 si ofera asistenta, dupa cum aveam sa aflu, la aproape 650 de persoane. Vineri dimineata, pe la 11.00, doar cativa batrani stateau in curte, infrigurati, asteptand distribuirea hranei. M-au privit destul de uimiti cand au vazut ca ma indrept spre usa cantinei. La intrare se aflau cateva angajate care pregateau pachetele cu alimente. Dupa ce legitimatia mea a fost atent studiata, un salariat ma conduce la Angela Huludet, director al cantinei. Trecem prin sala de mese si ajungem intr-un hol ingust. „Ultima usa pe dreapta”, imi spune insotitorul meu. „Nu pot sa va raspund acum, trebuie sa ajung la banca, reveniti pe la 14.00”, se scuza directorul cand explic in ce problema am venit.
Afara, constat ca batranii nu au plecat, desi fulguie ceva mai tare si vantul e destul de rece.
Revin la ora 13.45. Deja grupuri de asistati ies din cantina cu sacosele pline, iar in fata un grup de cateva zeci de persoane asteapta sa intre. Prind unele fragmente de conversatie: „Ai vazut ce s-o bagat baba aia la hrana rece?”. Decid sa nu deranjez grupul de persoane care asteapta la usa principala, asa ca ocolesc cladirea si ajung la o alta intrare. Un angajat ma priveste sever: „Cu cine aveti treaba?”. Ma legitimez si intreb cum pot ajunge la director. Sunt condus pe holuri, prin bucatarie, prin sala unde se distribuie hrana si, in final, intru in birou. Impreuna cu contabila, directorul realizeaza o balanta de verificare. Mi se dau explicatii: „Le dam hrana pentru patru zile, adica sambata, duminica, luni si marti. Avem 27 de salariati si deservim 647 de persoane”.
Urmeaza detalii in legatura cu alimentele oferite. „Suma alocata este de 23.000 de lei pe zi pentru fiecare persoana. Le vom da hrana calda pentru astazi, ciorba, friptura, sarmale si desert, dar si hrana rece pentru zilele urmatoare: conserve, oua, branza topita, bomboane, ciocolata”.
Aflu, de asemenea, ca s-a impodobit un brad. Intreb daca au existat probleme, iar raspunsul nu intarzie: „Nu au existat incidente”. Mi se spune, de asemenea, ca si de Revelion asistatii vor primi pachete cu alimente: „meniul este inca in discutie, dar friptura vor primi sigur”.
Matei BOSTAN

Adauga un comentariu