News Flash:

Mituri uimitoare despre mancarea si bucataria ta

1 Aprilie 2013
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6639 RON (0.0000)
USD: 4.1179 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Oamenii au luat ca atare anumite mituri despre mancare si bucatarie. Ele sunt cel mai greu de daramat in mintea lor pentru ca se perpetueaza de la parinti si nu sunt verificate.

Printre cele mai comune mituri se numara adaugarea de sare in apa in care pui pastele. Se spune ca sarea o face sa fiarba mai repede, scrie Fox News. Altii pun cafeaua in frigider pentru ca au impresia ca ea isi va pastra mai mult aroma. Angela McKeller, autoarea cartii "Gluten-Free Made Easy as 1,2,3: Essentials for Living a Gluten-Free Life", ne ofera cateva sfaturi in aceasta privinta:

Sarea in apa care fierbe

Cei care adauga sare in apa care fierbe pentru a pune pastele in ea ulterior trebuie sa stie ca acesta este doar un mit. De fapt, efectul creat este cel opus, caci temperatura la care apa va fierbe este crescuta cu cateva grade, iar pastele vor fi gata putin mai tarziu.

Clatirea ciupercilor

Cei care cred ca pot strica gustul prin clatirea repetata a ciupercilor nu au de ce sa se ingrijoreze, acesta fiind un alt mit. Ciupercile sunt poroase, iar apa care va patrunde in pori nu le va strica gustul. Totusi, trebuie sa ai grija sa nu le tii prea mult timp in apa, caci ele isi vor pierde forma si gustul.

Cafeaua in frigider

Aceeasi autoare castigatoare a unor premii importante in domeniu sustine ca nu pastram aroma cafelei tinand-o in frigider. Cafeaua este si ea poroasa, deci poate absorbi umezeala si mirosurile din frigider. Astfel, gustul ei va fi combinat cu ceea ce se gaseste in frigider. Un loc uscat si rece este cel mai bun pentru a o pastra asa cum trebuie. Sfatul este ca frigiderul sa fie evitat.

Carnea si capacul de lemn

Cei care se feresc sa taie carne pe un capac de lemn trebuie sa stie ca pericolul nu este chiar atat de mare. Important este ca aceasta suprafata sa fie curatata bine, iar ea va fi lipsita de bacterii daunatoare. O solutie obtinuta din apa si otet te va ajuta sa o cureti foarte bine.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mituri mancare bucatarie sfaturi clatirea ciupercilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0969 (s) | 35 queries | Mysql time :0.036323 (s)