News Flash:

Mituri si sfaturi in bucatarie!

20 Mai 2013
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6590 RON (-0.0017)
USD: 4.0854 RON (-0.0083)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ne place sa ne gandim la gatit ca la o forma de arta. Si, in multe privinte, acest lucru este adevarat, caci implica intuitie, creativitate si gust pentru a gasi felul de mancare perfect.

Totusi, este nevoie de multa stiinta in bucatarie si, desi arta are si ea importanta ei, sunt multe lucruri pe care le poti gresi cand gatesti.

Te poti baza intotdeauna pe temperatura cuptorului

Majoritatea cuptoarelor nu sunt de incredere de fiecare data cand gatesti, asa ca mai bine cumparati un termometru care sa-ti arate exact temperatura din interior.

Sa punem sau nu lapte in omleta?

Expertii bucatari spun ca este mai bine sa sarim peste lapte cand facem omleta, caci aceasta trebuie sa aiba o structura mai compacta, iar adaugarea laptelui ii va da un aspect cauciucat. Pe de alta parte, cand facem oua jumari (cunoscuta papara) este intodeauna bine sa adaugam lapte, caci grasimea din compozitia acestuia incetineste procesul de gatire, iar apa va mentine produsul moale.

Canile de masurare pentru lichid si substante uscate sunt intersanjabile

Pare evident, dar nu este in ordine sa folosim cana de masurare pentru lichide cand calculam cantitatea de faina necesara, sa zicem. Cand masuram ingredientele, mai ales cand coacem ceva mai complicat, acuratetea este esentiala. Daca masuram cantitatea de lichid cu o cana pentru solide, fie varsam din lichid, fie punem prea putin. La fel si in cazul solidelor. Daca vrei sa lucrezi ca profesionistii, masoara mai bine greutatea, si nu volumul.

Pune ulei in apa de fiert pastele, pentru ca acestea sa nu se lipeasca

Ti-amintesti orele de fizica? Uleiul si apa nu se amesteca, asa ca, atunci cand adaugi ulei in apa de fiert paste, acesta se va ridica la suprafata si nu va sta langa pastele pe care trebuie sa le protejeze de lipit pe cratita. Exista un singur beneficiu al adaugarii uleiului: va impiedica apa sa bolboroseasca si sa se imprastie, mai ales daca oala aleasa este mai scunda. Daca nu ai o problema cu asta, atunci irosesti uleiul.

Condimentele uscate sunt substitute perfecte pentru cele proaspete

Cand ierburile sunt uscate, multe isi pierd aroma. Unele sunt OK pentru a substitui variantele fresh, cum ar fi rozmarinul, oreganoul, dafinul. Dar cele mai delicate, ca patrunjelul, busuiocul, menta si mararul, isi pierd mult din aroma.

Trece pastele printr-un jet de apa rece

Daca dai cu un jet de apa rece peste apastele aburinde, inlaturi tot amidonul si poti sa-ti iei la revedere de la gust. Daca faci insa o salata cu paste reci, un continut mai mic de amidon este acceptabil.

Nu conteaza cum tai ceapa si usturoiul

Nu poti mirosi ceapa sau usturoiul daca nu le tai. Exista niste enzime in aceste legume care nu intra in contact unele cu altele decat atunci cand sunt taiate. Poti controla puterea aromelor fiind atenta la modul de taiere. Nu taia ceapa orizontal, ci de la radacina spre cap, iar usturoiul taie-l in feliute. In acest fel, vei elimina mai putin miros.

Legumele verzi trebuie gatite mult

Daca le fierbi prea putin, sunt tari, daca le fierbi prea mult, devin prea pastoase. Pune apa la fiert si arunca broccoli, mazare, sparanghel cand da in clocot. Scoate legumele dupa 4 minute maximum si trece-le printr-un jet de apa rece. In acest fel, isi vor mentine aspectul si structura.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gatit arta intuitie creativitate gust
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020518 (s)