News Flash:

Mituri despre legume

14 Octombrie 2010
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Exista o multitudine de conceptii eronate despre legume care pot afecta alegerea culinara. MIT: Legumele proaspete au mai multi nutrienti decat cele congelate. REALITATE: Verificarile au concluzionat ca unele legume care se gasesc in congelatoarele de la supermarket au mai multi nutrienti decat cele din piata, deoarece sunt specii care isi pierd valoarea nutritiva imediat dupa ce este adunata recolta. Este cazul, mai ales, legumelor care sunt importate din alte zone, in extra-sezon, si care ajung pe tarabe dupa o luna de cand sunt culese. In cazul legumelor congelate, acestea sunt supuse proceselor de congelare imediat dupa ce sunt culese, astfel incat toate proprietatile sunt perfect conservate. MIT: Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele preparate culinar. REALITATE: Depinde de legume. Procese culinare (fierbere, coacere, prajire) distrug anumiti nutrienti insa ajut la eliminarea altora. Prin procesare se distrug orice urme de vitamina C si acid folic, potrivit specialistilor, de aceea portocalele sunt recomandate intotdeauna in stare naturala, cruda. Pe de alta parte, procesarea culinara elimina vitamina A si fibre, ceea ce ajuta procesul de digestie dar si asimilarea licopenului - antioxidant care lupta impotriva cancerului - care se gaseste mai mult in rosiile coapte decat in rosiile crude. Ca procese de preparare sunt de preferat legumele pe gratar sau gatite la abur, in locul fierberii, deoarece toate vitaminele se vor elimina in apa de fiert. MIT: Salata verde (salata iceberg) nu contine nutrienti esentiali REALITATE: Salata verde contine, in cea mai mare proportie, apa si foarte putine vitamine. Cantitati reduse de proeteine, fibre, vitamine si minerale se gasesc in cotorul salatei. MIT: Legumele autohtone sunt mai ieftine REALITATE: Cele mai mici preturi sunt in plin sezon de productie, atunci cand toti producatorii locali aduna recoltele si le scot la vanzare. Desi este clar ca produsele autohtone sunt mai bune decat cele importate, nu exista garantii ca acestea nu au fost deloc tratate. MIT: Cartofii ingrasa REALITATE: Cartofii contin foarte putine calorii si grasimi; in schimb sunt bogati in fibre, ceea ce-i face satiosi. Nu cartofii ingrasa, ci modul in care sunt ei preparati si serviti!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014073 (s)