News Flash:

Mit sau adevar: produsele afrodisiace chiar cresc apetitul sexual?

5 Iunie 2013
686 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6434 RON (-0.0049)
USD: 4.0320 RON (-0.0417)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

In contextul in care peste 60% din femei sufera de disfunctii sexuale la un moment dat de-a lungul vietii, iar trecerea timpului asupra casniciei face mai mult rau decat bine din punct de vedere al sexului, este de la sine inteles de ce multe persoane spera sa gaseasc salvarea in produsele afrodisiace.

Cand vine vorba de produse afrodisiace, nu ar trebui sa le subestimam puterea. Acestea sunt, de regula, alimente despre care se spune ca au capacitatea de a stimula simturile, vederea, mirosul, gustul si atingerea, si determina functiile senzoriale sa se puna in slujba unei singure activitati: sexul.

Produsele afrodisiace chiar pot creste apetitul sexual, dar nu asa cum cred multi dintre noi!

Nu exista nicio dovada stiintifica ce atesta ca un afrodisiac stimuleaza organele sexuale. Dar anumite mancaruri si activitatea in sine, cea de a manca, pot sugera conotatii sexuale creierului, care ulterior stimuleaza libidoul.

Rapita salbatica, ceapa, prazul, sparanghelul, anghinarele si macrisull sunt printre primele produse alimentare afrodisiace consemnate in istorie. Se spune despre ele ca cresc apetitul sexual, dar si numarul de spermatozoizi din lichidul seminal al barbatului.

Si fructele “voluptoase”, cu curbe, precum merele si pere, erau considerate la randul lor afrodisiace, in timp ce despre fructele cu multe seminte, de tipul rodiile, se spunea ca sunt un “leagan al fertilitatii”.

Stridiile sunt alte alimente considerate afrodisiace, dar biologia moderna a demonstrat ca ele au mai degraba un efect placebo, decat un real, pentru ca nu contin, de fapt, niciun fel de substanta excitanta. Sunt facute din apa, proteine, carbohidrati si grasime, putina sare si glicogen, dar si potasiu si calciu, in cantitati mici. Cam atat si nimic excitant. Insa ce le-a adus renumele de mancare afrodisiaca a fost forma si textura.

Insa ciocolata este dovedita stiintific a fi capabila sa favorizeze excitarea. Si aztecii intuiau acest lucru, fiind un produs rafinat si ravnit. Abia mai tarziu oamenii de stiinta au descoperit ca ciocolata contine o substanta chimica denumita feniletilamina care stimuleaza sistemul nervos central, responsabil si de excitare. Pe de alta parte, corpul uman nu este receptiv la cantitati mici de feniletilamina, cat contine ciocolata. Cu toate acestea, textura, topitul in timp ce este plimbata prin gura cu limba, face ciocolata sa fie, in continuare, unul dintre cele mai potente afrodisiace.

In prezent, psihoterapeutii sexuali si chimistii au determinat ca exista cinci caracteristici ale produselor afrodisiace: finetea texturii, densitatea, cremozitatea, natura exotica si cat de picant este.

 

Citeste mai departe pe Lyla.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

disfunctii sexuale sexului afrodisiace dovada stiintifica ciocolata
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0988 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014006 (s)