News Flash:

Mancarea sanatoasa – cea mai buna pastila

2 August 2010
2310 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6524 RON (+0.0046)
USD: 3.9764 RON (-0.0029)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Banii pe care ii salvezi daca preferi sa-ti savurezi mesele in fast-fooduri nu sunt economisiti - peste o anumita perioada tot vor fi cheltuiti pentru a-ti trata raceala si diferitele afectiuni aparute in urma unei alimentatii nesanatoase. Mancarea ar trebui sa fie cea mai sanatoasa investitie pentru sanatatea familiei tale. Urmareste cu atentie lista alimentelor de mai jos, asigurandu-te ca in urmatorul weekend vei opta macar una dintre propunerile noastre. 1. ULEI DE PESTE Mai sanatos decat pestele insusi, uleiul de peste iti va aduce destul de multe beneficii: • previne afectiunile cardiovasculare, cancerul, depresia, artrita, diabetul, ulcerul si sindromul Alzeimer; • amplifica nivelul de energie si capacitatea de concentrare; • ofera cea mai mare rezistenta impotriva bolilor comune precum gripa si raceala; • le ajuta pe femeile insarcinate sa evite nasterile premature si alte complicatii. 2. LEGUME CRUDE Nimic nu se compara cu valoarea nutritionala a legumelor crude. Pe langa numerosii nutrienti, acidul folic continut de legumele cu frunze verzi previne bolile, in special pe cele neurodegenerative - de tip Parkinson, iar antioxidantii (vitamina C, vitamina E) te ajuta sa-ti pastrezi agerimea mintii. Daca esti o persoana a carei alimentatie se axeaza pe proteina animala, atunci trebuie sa te orientezi spre legumele cu un continut scazut de potasiu – conopida, mazare verde, spanac, salata verde si ciuperci. 3. OUA CRUDE Oul crud este un aliment “fenomenal” pentru mintea si sistemul tau imunitar. Cu toate ca poate sa dureze pana cand te obisnuiesti, nu uita ca proteinele si grasimile continute de ou sunt esentiale pentru intregul tau organism. Oul gatit nu aduce aceleasi beneficii - cu cat este mai putin preparat (mai bine fiert decat prajit), cu atat va fi mai bine din punct de vedere nutritional. Exista mai multe metode prin care poti consuma oul crud: "stilul dur" - inghite un ou (cu tot cu galbenus) dintr-o suflare; amesteca-l alaturi de lapte si banane intr-un shake sau amesteca-l intr-un pahar cu suc de legume. 4. LAPTELE PROASPAT Laptele proaspat este o sursa uimitoare de proteine, carbohidrati, grasimi, minerale si vitamine. Laptele pasteurizat este un aliment diferit, ce nu ofera aceleasi beneficii precum laptele proaspat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1160 viz    0 com
1039 viz    0 com
2011 viz    0 com
1310 viz    0 com
2474 viz    0 com
1283 viz    0 com
1350 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0676 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012439 (s)