News Flash:

Mancarea moleculară

2 August 2010
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Preparată cu praf de alge, spumă de cartofi sau gălbenuşuri de portocală, noile produse îşi fac loc în restaurantele de lux. Cratiţa e înlocuită de un sifon, iar ce rezultă e un fel de gel, nici solid, nici lichid. Deşi nu este exagerat de scumpă, romanii sunt sceptici cand aud de mancare moleculară, deorece imediat se gandesc la un produs chimic. "E greu să ai, în Romania, un restaurant care să se bazeze doar pe acest tip de produse. Oamenii, cand aud de molecular, se gandesc la chimie. De fapt, e natural. Se folosesc alge roşii, de apă dulce sau de mare, care schimbă textura, nu şi gustul. Tehnologia gătirii în vid se foloseşte de 20 de ani. Am început şi noi, de doi ani, să facem spume, geluri şi gelatine din diverse preparate", explică Bernd Kirsch, bucătarul-şef al restaurantelor din Hotelul Radisson, din Bucureşti, pentru evz.ro. Cu toate acestea, mancarea moleculară este doar un moft, pentru că nu te poţi sătura din astfel de produse. "Cocktail de sarmale nu se face, dar le putem servi cu gel de mămăligă şi spumă de smantană!", rade "chef"-ul. Evident, mai spune el, carnea nu poate fi transformată în lichid, doar garniturile, sosurile şi supele îşi pot schimbă starea de agregare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

1160 viz    0 com
1041 viz    0 com
2013 viz    0 com
1312 viz    0 com
2476 viz    0 com
1284 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0691 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014030 (s)