News Flash:

Mancare ca la mama acasa - preparate traditionale

3 Ianuarie 2011
3096 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Bucataria româneasca cuprinde atât bucate de zi cu zi, din legume, carne, peste, cât si preparate speciale de sarbatoare si mâncaruri rituale - pâine, cozonac, colaci, prescuri, covrigi, turte, coliva, pasca etc.

Bucatele românesti sunt alcatuite atât din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cât si din carne si subproduse din carne. Din carne tocata, româncele fac cei mai buni mititei - carne de vita+carne de porc, amestecata cu condimente aromate. Mamaliga vârtoasa, amestecata cu brânza de burduf si fripta apoi pe jar, este un deliciu! Mamaliga asociata cu sarmale - fierte în vase speciale de lut, la foc mic, dupa care se dau la cuptor - se serveste cu smântâna, plus un ardei iute! Alte specialitati nationale: pastrav fiert în smântâna, cârnati de urs, pulpa de caprioara cu afine, iepure cu smântâna si ceapa; borsurile, tocineii; tocanita de ciuperci; alivenci, poale-n brâu, pârjoale moldovenesti, chisca (cârnat de porc umplut cu tocatura de carne, ceapa, orez), papanasi oltenesti etc. Un loc aparte în bucataria româneasca îl au dulciurile, placintele, dulceturile si muraturile.

Alevanca bucovineana

Ingrediente: 500 g brânza de vaci, 3 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina alba, 4 linguri malai, 4 linguri smântâna, 1/2 lingurita bicarbonate, 1/2 lingurita sare.
Preparare: Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la cuptor 40-50 minute, la foc potrivit. Se taie felii si se serveste.

Mititei la gratar

Ingrediente: 500 g carne de vita,  250 g carne de porc, 1 capatâna usturoi zdrobit, 2 linguri supa de carne vaca, 5 g bicarbonate, câte 2 g cimbru, ienibahar, coriandru, chimion turcesc (toate pisate marunt), 2 g piper proaspat macinat, 1 lingurita de zeama de lamâie, 1 lingura de ulei, 3 linguri mujdei de usturoi, sare.
Preparare: Carnea tocata se sareaza si se da la rece timp de 24 ore. Apoi se amesteca împreuna cu celelalte ingrediente si se trece înca o data prin masina de tocat. Se lasa din nou la frigider pâna a doua zi. Se scot din frigider cu trei ore înainte a fi pusi pe gratar. Se modeleaza micii si se pun într-o tava umezita cu apa rece. Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungându-i din când în când cu mujdei de usturoi. Se servesc cu chifle proaspete ori felii de franzela si mustar.

Branzoaice

Ingrediente: Aluat: 1 kg faina, 125 g zahar, 2 oua, 50 g unt topit si racit, 750 ml lapte, un cub de drojdie. Umplutura: 500 g brânza de vaca, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g stafide (înmuiate în rom), 2 oua, coaja rasa de la o lamâie, 1 ou batut pentru uns deasupra.
Preparare: Se framânta aluatul si se lasa la dospit, 40-50 de minute. Se pune aluatul pe masa si se mai framânta câteva minute. Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit. Se întinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie în patrate cam de 12 cm latura (sau dupa dimensiunea dorita). Cu o lingura se umplu brânzoaicele cu crema de brânza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun în tava unsa. Se ung brânzoaicele cu ou batut si se baga la cuptor sa se coaca. Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci, cu umplutura la alegere.

Pârjoale moldovenesti

Ingrediente: 1 kg carne (vita, porc sau miel), o ceapa, 1 morcov, 1 cartof, o felie de pâine, 1 ou, 100 ml ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata.
Preparare: Se alege carnea mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat împreuna cu ceapa tocata, calita putin, si pâinea stoarsa bine, morcovul si cartoful. Tocatura poate fi data prin masina de doua ori. Se amesteca în compozitie oul, se potriveste de sare, piper si se adauga verdeata tocata. Se ia cu lingura din compozitie, se da prin pesmet, se turteste cu mâna, dându-i-se forma dorita si se prajeste, pe ambele parti, în ulei încins.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alevanca bucovineana branzoaice
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015260 (s)