News Flash:

Lucruri interesante despre elefanti

4 Martie 2011
2374 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu ai cum sa realizezi cat de impresionante sunt aceste animale, pana nu stai fata in fata cu unul si-l privesti in ochi.

Elefantii sunt niste creaturi uimitoare care ma hipnotizeaza de fiecare data. Desigur, imi plac toate animalele, insa unele mai mult decat altele. Mai jos am realizat o lista cu opt lucruri interesante despre elefanti.

Greutatea lor
Elefantii africani pot ajunge la o greutate de 6.000 de kg. Exista in jur de 420.000 de elefanti Africani, raspanditi pe teritoriul a 37 de tari africane. Acestia nu sunt originari dintr-un loc anume, ci traiesc in savane, paduri dense si multe alte locuri cu habitat variat.

Trompele
Trompele elefantilor sunt foarte versatile si sunt unice in lumea mamiferelor. Trompa unui elefant reprezinta atat nasul, cat si buza de sus. Acestia isi folosesc trompa pentru a “saluta” un alt elefant. Femelele isi alinta puii cu trompa. Nu mai putin de 15 litri de apa pot sa fie depozitati in trompa, pana sa fie bauti. Cand simt pericol, elefantii ridica trompa in aer pentru a mirosi din ce parte vine.

Urechile
Urechile elefantilor sunt grozave. Isi folosesc aceste urechi gigant pentru a se racori. Urechile reprezinta si cel mai usor mod de a recunoaste un anumit elefant, deoarece sunt unice la fiecare dintre ei. Un fel de amprenta.

Media de viata
Media de viata a unui elefant este de 50 de ani, insa exista cazuri in care au trait si 70. Statisticile se aplica doar in cazul elefantilor care mor de batranete si nu din alte cauza: boli, pradatori, oameni sau captivitate.

Nasterea
Dupa 22 de luni de sarcina, femela da nastere unui singur pui. Mama il va ingriji pana ce implineste o varsta cuprinsa intre 2-4 ani. Un lucru foarte omenesc se poate observa la elefanti: mamele nu-si scapa puiul din ochi, iar daca acesta moare, femela il va jeli mult timp.
Doua tipuri
In salbaticie mai exista doar doua tipuri de elefanti. Sunt cei asiatici, care mai sunt cunoscuti si dupa numele de Elefantul Indian si cei africani. Elefantul african este cel mai mare dintre cei doi.

Schimbarea dintilor
Schimbarea dintilor la elefanti a fost mereu un obiect de studiu. Un elefant isi poate schimba de 28 de ori dintii de-a lungul vietii.

Labele picioarelor
Elefantii isi folosesc labele picioarelor pentru a asculta. Sunt capabili sa receptioneze orice fel de sunete sub-sonice si vibratii venite prin pamant.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

greutatea lor trompele urechile nasterea schimbarea dintilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014844 (s)