Actualitate

Acuzata pentru ca a vrut binele elevilor

Publicat: 10 sept. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzata pentru ca a vrut binele elevilor
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:35573;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•O profesoara de la Liceul „M. Eminescu” i-a chemat la ore suplimentare pe elevii de clasele a VIII-a si a XII-a •Acest lucru a fost interpretat gresit de catre elevi si parinti •Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean nu o considera vinovata pe Eugenia Cohal

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a desfasurat zilele trecute o ancheta la Liceul „Mihai Eminescu” din Iasi. Decizia a venit ca urmare a acuzatiilor aduse de catre elevi la adresa profesoarei Eugenia Cohal, profesor de matematica la acest liceu. In viziunea acestora, dar si a parintilor, cadrul didactic ar fi inceput scoala cu doua saptamani mai devreme. Nu la aceasta concluzie a ajuns si echipa condusa de Doru Tigau, inspectorul general adjunct al ISJ Iasi. „A facut intr-adevar niste ore de pregatire cu elevi de clasa a opta si a XII-a care au in fata examenele de capacitate si de bacalaureat. Cine a vrut sa vina, a venit, deci nu a existat o obligativitate a participarii la aceste cursuri. O parte dintre elevii care nu sunt excelenti, dar sunt destul de buni, au simtit nevoia sa se pregateasca suplimentar”, a declarat Doru Tigau.
In concluzie, cadrul didactic incriminat nu va primi absolut nici o penalizare din partea conducerii Inspectoratului Scolar. „Ar fi anormal sa luam masuri impotriva unei persoane care manifesta un asemnea apetit de munca si care are o asemenea deschidere catre pregatirea elevilor. Nu cere in schimb nici un fel de avantaje materiale sau morale. Cu certitudine, am avut toate garantiile ca din 15 septembrie materia va fi parcursa conform programei scolare. Nu se pune problema ca Eugenia Cohal ar preda niste lectii din programa scolara in aceasta perioada”, a adaugat Doru Tigau.
Astfel, Eugenia Cohal a devenit tinta rautatilor unor elevi care nu sunt prea incantati de ideea pregatirii suplimentare. „Este posibil sa existe unii elevi pe care sa ii deranjeze ca le este stricata vacanta in perioada asta si ca parintii ar putea sa ii trimita fortat la aceste ore de pregatire. Este posibil ca acestia sa fi dorit sa scape de autoritatea profesorului si de cateva ore de pregatire. Asa ca au facut reclamatii. Clar este ca parintii constienti si elevii constiinciosi nu au avut de suferit de pe urma acestor ore de pregatire”, a conchis Doru Tigau.
Marius HALCIUG

Adauga un comentariu