News Flash:

Ieftin sa fie, dar sa stim si noi… Cozonacul de 8,5 lei are 16 E-uri, cate doua pentru fiecare leu

9 Decembrie 2016
777 Vizualizari | 0 Comentarii
Craciun fara cozonaci nu se poate. Multi oameni nu au timp sa ii pregateasca acasa si se duc sa stea la coada la magazin, sa ii cumpere de acolo.  Experimental, am cumparat doi cozonaci, unul cu 5,5 lei si altul cu 8,5 lei. 

Primul cozonac mai ieftin contine coca si trei E-uri.  Cel de 8,5 lei contine, pe langa coca, mai multe E-uri, respectiv 16, dar si cacao si nuca.

De la inceput trebuie sa mentionam ca aceste E-uri sunt substante care, in general, ajuta la pastrarea produselor alimentare nealterate pe o perioada cat mai lunga de timp. Specialistii spun ca industria alimentara moderna nu poate supravietui fara aceste ingrediente. Adica, ele ar fi un rau necesar.

”Exista peste 300 de aditivi, din care numai 20 siguri”


”Citirea etichetei alimentare atunci cand cumparam un produs este foarte importanta pentru sanatatea persoanei care consuma acel produs. Exista peste 300 de aditivi alimentari, din care numai 20 sunt considerati siguri.Aditivii prezenti in anumite retete de cozonac pot altera starea de sanatate a celor care consuma constant aceste produse. Unii aditivi, tip E 200 au potential iritant pentru piele si pot cauza eruptii si astm. E 160 poate determina: urticarie, dermatite sau edem angioneurotic. Prin ingerare constanta, acest colorant poate accentua crizele de astm bronsic si de hiperactivitate la copii.Consumul constant de E 282 poate determina o serie de dezechilibre ale organismului: diminueaza simtul olfactiv si gustativ. Poate produce migrene, iritatii, arsuri. Cercetatorii canadieni considera ca acidul propionic, E 282 este responsabil pentru unele efecte adverse asupra dezvoltarii si functionarii creierului la copii. Acest aditiv alimentar este permis in Europa, insa interzis in Australia si Noua Zeelanda”, ne-a spus medicul Ligia Alexandrescu, specialist nutritionist.


Pe etichete nu se specifica care ingredient este ”E”

Din imagine se observa ca unele etichete de produse alimentare nu specifica decat numele stiintific al ingredientilor folositi, nu si numarul E-ului pe care il reprezinta.

”Daca nu se spune care ingredient folosit in reteta este un E, consumatorul nu stie ce cumpara. Acest lucru este o inselacuiune prin omisiune, pe care legislatia de astazi o tolereaza. De aceea credem ca legislatia in domeniu trebuie modificata”, ne-a spus Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.

Galerie Foto


cozonaci e-uri etichetei
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019265 (s)