News Flash:

Fructe zemoase inainte de masa principala

30 August 2011
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
Fructele zemoase si acide trebuie consumate înainte de masa sau, daca e posibil, trebuie sa constituie ele singure o masa.

Medicina traditionala indiana distinge mai multe categorii de fructe:

- acide: lamâi, portocale, grepfrut;
- semiacide: mere, prune;
- dulci: smochine, piersici, pepene;
- cu amidon: banane, castane;
- uscate: stafide, curmale;
- oleaginoase: migdale, alune, nuci.

Toate fructele zemoase sunt purificatoare pentru organism, în timp ce fructele dulci si oleaginoase au proprietati nutritive deosebite.

Fructele culese coapte, pentru care nu s-au folosit fertilizatori chimici, furnizeaza elemente care vitalizeaza organismul - fier, calciu, sodiu, sulf, siliciu, iod - si astfel constituie remedii valoroase pentru anumite boli.

Trebuie sa evitam fructele coapte artificial, tratate cu substante chimice si conservate în diferite moduri. Este mai bine sa consumam fructele acide devreme (dimineata), separat de orice alt aliment, pentru a evita fermentatia.

Fierte, fructele pierd o parte din vitamine, pierdere accentuata daca se foloseste zahar la îndulcit.

Sucul fructelor constituie „esenta vitala" a plantelor, iar curele cu sucuri proaspete sunt recomandate pentru detoxifierea organismului (curata intestinul, purifica sângele si ajuta rinichii sa elimine eficient toxinele).

Fructele sunt folosite, prin excelenta, în tratamentele de înfrumusetare si reîntinerire. Ele reprezinta însa si cea mai buna cale pentru a învinge hipertensiunea, hipercolesterolemia si bolile reumatice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0936 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021776 (s)