News Flash:

Dulceata din coji de pepene rosu

21 Septembrie 2010
2278 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Daca erati convinse ca nu aveti la ce folosi cojile de pepne rosu, iata ca va inselati: preparati o dulceata super aromata numai buna de savurat la iarna! Ingrediente 1,5 kg zahar 750 ml apa 2 lamai medii vanilie 1,5 kg coji pepene rosu Mod de preparare Se iau cojile de pepene si li se indeparteaza partea tare si verde, pastrand doar zona alba si putin din cea rosie, care se taie in cubulete marunte sau in felii subtiri. Se pune la fiert apa si otet (2 l apa la 300 ml otet) si se cufunda pepenele in lichid, dup ace da in clocot; se lasa la fiert apoi la foc mic, circa 1 ora si jumate, pana devin sticloase. Se scurg bine de otete si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se preseaza putin sa iasa surplusul de lichid si se cantaresc sa fie aceeasi cantitate cu zaharul adaugat Intr-un vas se pune apa, cele 750 ml (sa fie dublul zaharului) si zaharul, iar dupa ce se dizolva se lasa la fiert pana se ingroasa putin, apoi se pune pepenele, zeama de lamaie si vanilia si se lasa la ingrosat. Se pune dulceata in borcane curate si incalzite, apoi se ermetizeaza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ion  | #182
Cum adica "ntr-un vas se pune apa, cele 750 ml (sa fie dublul zaharului) si zaharul,".....???????? Pai nu era750 ml apa si 1,5 kg zahar?
care e jumatatea cui???
astept raspuns de la cel cu reteta tot aici la ziar.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0886 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014356 (s)