News Flash:

Dieta: Totul despre carnea de curcan

28 Ianuarie 2013
1967 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6639 RON (0.0000)
USD: 4.1179 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
De ce este atat de buna carnea de curcan si ce o face sa fie deosebita? Cat de des ar trebui consumata?

Datorita continutului sau nutritiv special, carnea de curcan este ingredientul ideal, atat pentru cei care vor sa manance sanatos, cat si pentru gurmanzi. In acelasi timp, trebuie sa se tina cont de faptul ca vorbim despre o pasare pretentioasa care are, la randul sau, nevoie de un stil de viata sanatos. Pentru a beneficia de calitate, conteaza foarte mult modul in care sunt crescute pasarile: fara E-uri, adaosuri, conservanti sau diversi hormoni.

Portia recomandata: 250 g

Continutul bogat de proteine, mai exact de 22 g pentru 100 g carne, asigura buna functionare a organismului si are efecte inclusiv pentru sanatatea pielii, a unghiilor si a parului. Este recomandat sa consumam o cantitate de 200-250 g de carne de curcan pe zi. In plus, complexul de vitamine B (B1, B2, B6) asigura o buna protectie anticolesterol, dar si la functionarea sistemului nervos. Carnea de curcan contine suficient zinc astfel incat sa o plaseze printre cele mai bune alimente in stimularea imunitara, iar continutul de fier o recomanda printre tipurile de carne care ajuta organismul impotriva anemiei. Curcanul asigura sanatatea aparatului cardiovascular, prin continutul scazut de colesterol. Este un produs indicat in diversificarea alimentatiei copiilor, deoarece are o calitate mai buna, are mai putine toxine si este mai usor de digerat. Un alt lucru important este ca ajuta la combaterea insomniei prin prezenta triptofanului, care se afla doar in carnea de curcan. De asemenea, creste secretia de testosteron, fiind benefica pentru barbatii de peste 35 de ani, pentru combaterea infertilitatii.

Preparate creative

Chef Daniel Wendorf recomanda pieptul de curcan in stil Vitello Tonnato, mai exact felii reci de curcan gatit la cuptor, marinate cu dressing frantuzesc si ton. Feliile pot fi folosite rapid pentru prepararea sandviciurilor. De asemenea, carnea de curcan poate fi gatita in hartie pergament, in suc propriu si cu dressing de legume. Peste carnea de curcan si legume se toarna putina supa facuta din oasele de curcan. Supa de baza se poate congela si poate fi pusa chiar in forme pentru gheata si folosita, la nevoie, in cantitate mica. Este un fel de mancare foarte sanatos, care poate fi gata in 15 minute.

Aliment inteligent

Carnea de curcan este un aliment «inteligent», care stimuleaza starea de bine. Explicatia este simpla: principala calitate a carnii de curcan este continutul insemnat de triptofan, un aminoacid esential capabil sa stimuleze «hormonul fericirii» (dopamina). Pentru ca este saraca in grasimi, carnea de curcan se poate adapta oricarei diete: de la cele pentru slabit, la cele de mentinere, in alimentatia copiilor, in dietele de curatare digestiva.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

deosebita consumata sanatos preparate creative aliment inteligent
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0870 (s) | 24 queries | Mysql time :0.031147 (s)