News Flash:

DESERTUL ZILEI: Cum prepari rapid cea mai delicioasa prajitura cu crema de lamaie. Ai aici reteta

19 Ianuarie 2016
868 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
prajitura de lamaie
O prajitura irezistibila, care se face in 30 de minute. In plus, necesita doar 6 oua, 170 gr de unt si...
O crusta fina, care se topeste in gura, si crema aromata de lamaie. Echilibru perfect. Ingredientele sunt suficiente pentru 22-24 de bucati.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
130 g zahar
un sfert de lingurita sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubulete
Pentru crema:
6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamaie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius.
Intr-un castron adanc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pana capata un aspect sfaramicios, ca un nisip umed. 
Se pune intr-o tava unsa cu putin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pana devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pana cand crema se asaza.
Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox. o ora. Cand s-a racit bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
sursa: feellikecooking.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura irezistibila
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019311 (s)