News Flash:

Deliciu de weekend: Spuma de ciocolata

29 Iunie 2014
857 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  •     100 ml frisca lichida
  •     100 ml lapte
  •     10 g gelatina
  •     80 g ciocolata
  •     50 g zahar
  •     2 galbenusuri
  •     1-2 linguri de alcool (Cointreau, whisky)
  •     ciocolata rasa, pentru ornat
  •     sos de vanilie, pentru servit

Mod de preparare:

1 – Frecati galbenusurile cu zaharul si apoi adaugati laptele racit. Fierbeti la bain-marie, amestecand incontinuu, pana cand crema imbraca lingura. Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.

2 – Inmuiati gelatina in apa rece, topiti-o si adaugati-o peste compozitie. Adaugati si alcoolul. Amestecati totul cu frisca batuta.

Citeste si: Deliciu de weekend: reteta de gogosi glazurate

3 – Compozitia rezultata se toarna in forme (piramide) si se da la rece. Dupa ce s-a intarit, se scoate din forma si se glaseaza cu ciocolata rasa.

Se serveste pe farfurie, cu sos de vanilie si ciocolata. Reteta realizata pe baza sprijinului oferit de Bucharest Marriott Grand Hotel

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca gelatina ciocolata zahar galbenusuri alcool cointreau whisky
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0748 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012344 (s)