News Flash:

De ce sa mananci usturoi

11 Noiembrie 2010
1428 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Alaturi de ceapa, usturoiul a fost folosit inca din anticitate ca planta medicinala si condiment. Planta este originara din Asia Centrala si Africa, de unde a fost adusa in Europa si restul lumii. Era cunoscut din vremea Egiptului antic drept un mijloc preventiv al bolilor contagioase. In combinatie cu mierea de albine, usturoiul este benefic in tratarea tulburarilor digestive si a bolilor cardiovasculare. Este o planta foarte bogata in vitaminele B si C, enzime, substante nutritive si saruri minerale precum iod, potasiu, siliciu si sulf. Alicina si garlicina continute au proprietati antibiotice. Consumul de usturoi se recomanda in tratamentul bolilor infectioase, a gripei, afectiunilor pulmonare, a diareei si a tulburarilor de circulatie periferica. Consumul a 1 - 2 catei de usturoi in fiecare zi are rezultate in prevenirea complicatiilor gripale si in tratarea infectiilor intestinale. Durerile de urechi pot fi diminuate prin introducerea in ureche a unei bucati de usruroi maruntit si invelit in tifon, in care se pune putin ulei incalzit. Deoarece usturoiul schimba compozitia laptelui matern, acesta nu se recomanda femeilor ce alapteaza. Mirosul neplacut al usturoiului se neutralizeaza daca, inainte sa il consumam, il frecam bine cu ulei. Alte metode de a diminua mirosul sunt consumul de lapte crud, boabe de ienupar, salate verzi sau fructe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0806 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020677 (s)