News Flash:

De ce organismul tau are nevoie de acizii grasi Omega 3 si Omega 6?

28 Septembrie 2010
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6603 RON (+0.0025)
USD: 3.9613 RON (+0.0038)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
acizi grasi Omega 3
Dezechilibrul dintre Omega 3 si 6 favorizeaza obezitatea Primul studiu privind acizii grasi alimentari, de tip polinesaturat, in 1970, a vizat viata eschimosilor inuiti din Canada de Nord si Alaska. Carnea de peste este element determinant al metabolismului acestor populatii, care niciodata nu sufereau de reumatism, ateroscleroza sau probleme circulatorii. Acesti acizi grasi au fost considerati, de mult timp, substante vitale in oprirea proliferarii tumorilor, in ameliorarea astmului, trombozelor, aterosclerozei si a multor maladii de deficit imunitar. Studiile recente prezinta dubii asupra importantei lor. Cercetari efectuate, pe 4.000 de subiecti, la Scoala Medicala de pe langa Universitatea Harvard din SUA, in 2005, ajung la concluzia ca acesti acizi grasi, in general, accelereaza metabolismul uman, prin reducerea numarului de radicali oxidanti. Ce risti in absenta Omega 3? Cu ce ne ajuta Omega 6? Aceasta ar putea preveni boli de tip oncologic, cu o crestere semnificativa in tonusul imunologic. Un consum zilnic de numai 2 mg de Omega-3 si 1,5 mg de Omega-6 prelungeste viata. La polul opus, acelasi doctor a mentionat un studiu olandez, facut la Universitatea din Leiden, unde s-au folosit peste 5.000 de subiecti. Conform rezultatelor olandeze, efectul acizilor grasi, ce vin de la peste, nu consta in niciun fel de avantaje specifice pentru metabolismul uman. In multe situatii, cresterea consumului de peste poate duce la efecte-surpriza, neanticipate, in special cand e vorba de pestii marini. Explicatia e foarte simpla: pestele mare, preferat de industria de pescuit, fiind la varful lantului alimentar ihtiologic, mananca si el cantitati enorme de peste mic, crescandu-si propria concentratie de poluanti in tesuturi, in special metalele grele. Pestele mic, insa, din cauza factorilor specifici, de dimensiune si sfera de circulatie prin apa, nu absoarbe multi poluanti. Pestele mare ajunge rapid la "saturatie" in nivelul concentratiei de mercur, molibden, plumb, arsenic, cadmiu si mangan, dupa care moare. Cel mai sanatos peste pentru consumul uman e pestele de apa dulce, provenit din Alaska, Siberia si Noua Zeelanda. Pestele de apa dulce, de pe toate continentele, e aproape la un punct de totala saturatie, cu poluanti metalici grei, proveniti din agricultura si industrie. Un studiu efectuat la Institutul de Igiena Publica din Praga a ajuns la concluzia ca un consum intens de peste provenit din apele Dunarii sau afluentii ei nu este indicat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dezechilibrul
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1042 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023140 (s)