News Flash:

De ce nu trebuie sa transporti carnea in plase din material textil

29 Octombrie 2013
608 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6586 RON (-0.0004)
USD: 4.0976 RON (+0.0122)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Desi pungile din plastic au fost contestate mult timp din cauza compozitiei chimice, cercetatorii revin acum cu o noua ipoteza. Acestia avertizeaza ca utilizarea sacoselor din bumbac in detrimentul celor din plastic este o alegere periculoasa atunci cand vine vorba de transportul carnii crude, scrie Daily Mail.

Hugh Pennington, profesor la Universitatea din Aberdeen, Scotia, a explicat ca plasele de cumparaturi din material textil retin bacteriile pentru mult timp, chiar si dupa ce au fost spalate, transmitandu-le mai departe si altor alimente. "Pungile din plastic ar trebui folosite pentru alimente precum carnea cruda. Aceasta nu ar trebui transportata in plase din bumbac sau alte materiale textile, chiar daca este impachetata", a explicat prof. Pennington.

"Carnea cruda ar trebui separata de celelalte cumparaturi - mai ales de cele neambalate sau care sunt consumate crude", a adaugat acesta.

Totodata, specialistul a aratat ca, desi sacosele pot sa para curate la suprafata, ele pot ascunde bacterii care nu mor cu o simpla spalare. "Acestea se curata foarte dificil. Imediat ce incep sa arate putin rau, trebuie aruncate. Bacteriile nu pot fi distruse prin spalarea sacoselor - vei scapa de unele bacterii, dar nu de toate. Odata ce ai folosit o plasa pentru a transporta carne cruda, trebuie sa o arunci la final", a subliniat Hugh Pennington.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitiei chimice alegere periculoasa bacterii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1047 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013906 (s)