News Flash:

Cum transezi corect un pui intreg. Gatesti mai multe preparate si faci economie

6 Martie 2018
219 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (+0.0055)
USD: 4.1197 RON (+0.0336)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cumpara un pui intreg si invata sa il transezi singura. Este mult mai ieftin, decat daca ai cumpara copane sau bucati separate de piept.

Iar, dintr-o pasare intreaga, vei gati mai multe preparate pe placul tuturor din familie.

Transarea unui pui integ incepe intotdeauna cu indepartarea copanelor si a aripilor. Taie pielea si carnea care tin copanele legate de piept.

Indoaie apoi usor copanele pe spate si gaseste locul unde se leaga articulatiile, pentru a le taia mai usor. Foloseste un cutit lat si foarte bine ascutit, care poate trece prin cartilagii. Aceeasi metoda se aplica si in cazul aripilor.

Din copane, pe care este bine sa le tii in bait cateva ore, poti gati o friptura delicioasa, fie ca le prajesti, fie ca le pregatesti la cuptor. Aripioarele pot fi si ele prajite sau adaugate la supe si ciorbe, sa dea gust.

Cum se taie pieptul

Foloseste un cutit subtire si foarte bine ascutit pentru a indeparta carnea de pe piept.

Taie de o parte si de alta a osului principal tinand cutitul foarte aproape de stern si scoate cele doua jumatati de carne, din care poti desprinde fileuri subtiri pentru snitele sau pentru cordon bleu.

Tot din piept mai poti face chiftelute, daca toci carnea si o amesteci cu legume si condimente potrivite.

Poti pregati pieptul si la gratar, dupa ce l-ai tinut la macerat, sa fie mai gustos, daca esti adepta unei diete fara grasimi.

Pieptul de pui se mai poate fierbe si apoi se poate toca marunt la cutit pentru a umple o placinta delicioasa cu ciuperci si ardei.

Ce poti gati din carcasa si organe
Taie carcasa puiului cu un cutit sau cu o foarfeca pe jumatate si foloseste-o la ciorba sau la o supa cu taietei.

Organele, si anume pipota, inima si ficatul pot fi folosite la o tocanita sau pot fi tocate marunt, alaturi de alte bucati de carne, pentru a pregati un drob de pui, cu multe legume si verdeata.

Daca iti plac in mod deosebit pipotele si inimile, le mai poti gati in sos de usturoi cu mamaliga sau le poti pune la o tocanita gustoasa cu legume.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1094 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014206 (s)