News Flash:

Cum te ajuta mierea de mana

5 Februarie 2016
633 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
mierea de mana

Dupa speciile de plante din care provine, mierea este monoflora, provenita integral sau in cea mai mare parte de la o singura specie de floare, salcam, tei, floarea soarelui, rapita ori menta, poliflora - provenita din nectarul mai multor specii (de mentionat aici, mierea din fan, in care se gaseste incorporat nectarul a peste 60 de flori), dar si extraflorala, cum e mierea de mana

Mierea de mana se obtine din substantele secretate de diverse insecte precum Hemiptera, care traiesc pe partile verzi ale unei plante sau din secretiile provenite de la diverse parti verzi ale plantelor. Deci nu este o miere obtinuta din flori ci indirect, prin intermediul unor insecte care se hranesc cu sucurile plantelor si apoi elimina surplusul de zaharuri care nu-i sunt necesare. 

Albinele culegatoare aduna aceste zaharuri de pe frunzele de foioase, mai ales de stejar, sau conifere, brad, pin, molid, si le trasforma in miere, in acelasi fel cum procedeaza si cu nectarul insa, in aceasta activitate, albinele depun foarte mult efort si pierd multa energie. 

Ce contine mierea de mana
Mierea contine peste 415 substante diferite: zaharuri, enzime, vitamine, minerale, flavonoide, acizi organici, componente aromatice, pigmenti, polifenoli, aminoacizi si altele. Este nutritiva, are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, imunomodulatoare, antioxidante, depurative si cicatrizante.


Mierea de mana este de 8-20 de ori mai bogata in minerale decat o miere florala. Contine mai multe vitamine, pigmenti, rasini, uleiuri volatile si, totodata, are inhibina, cu o puternica actiune bactericida. Ea este utila persoanelor care au sistemul imunitar slabit.

Mierea de mana este mai inchisa la culoare, uneori spre un maro foarte inchis si are un parfum si un gust deosebit. Cu cat este mai inchisa la culoare si mai groasa, cu atat calitatea ei este mai buna. Mierea care nu este foarte inchisa poate avea si urme de nectar de flori salbatice din zona montana, ceea ce insa nu-i strica gustul, insa o face sa fie destul de apropiata ca si proprietati de cea poliflora. Mierea de mana care are aceeasi culoare cu miere poliflora este mai degraba o miere din flora spontana din zona muntoasa, si nu adevarata miere de mana de padure, care trebuie sa fie opaca, aproape neagra.

Specialistii in apiterapie recomanda pentru diferite tratamente naturiste mierea de mana in combinatie cu alte produse ale stupului: polen, laptisor de matca sau propolis.


Metode de verificat mierea de mana

1. Metoda cu alcool
O parte de miere se amesteca cu o parte egala de apa distilata. La aceasta solutie se adauga 10 parti de alcool de 96 grade si se amesteca bine. In cazul prezentei manei, solutia se tulbura si dupa un timp se depune un sediment pe fundul eprubetei. La mana mai putina nu este depunere dar solutia e tulbure. Daca nu este miere de mana, solutia ramane transparenta.


2. Metoda cu apa de var
Mierea se dizolva cu o cantitate egala de apa distilata, apoi aceasta solutie se amesteca cuo parte egala de lichid limpede de deasupra varului proaspat stins. Amestecul obtinut se incalzeste pana la fierbere la flacara mica. In cazul existentei manei, apar flocoane care se depun pe fundul eprubetei sub forma de precipitat. Cu cat stratul de sediment este mai gros, cu atat proba de miere contine o cantitate mai mare de mana.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0836 (s) | 27 queries | Mysql time :0.022184 (s)