News Flash:

Cum sa servesti o omleta perfecta la micul dejun

17 Aprilie 2010
2074 Vizualizari | 0 Comentarii
Milioane de oameni din intreaga lume mananca oua la micul dejun in diferite forme: omleta, oua fierte, oua umplute. In oua sunt concentrate substante vitale si bine echilibrate. Partea comestibila a unui ou contine proteine, grasimi bogate in lecitina, colesterol, acizi grasi indispensabili, vitaminele, A, D, E, carotina si vitaminele grupei B. Ouale, in particular galbenusul, servesc drept sursa importanta de fosfor si alte substante minerale usor asimilabile. Proteinele oualor sunt deosebit de valoroase continand aminoacizi esentiali. Pentru o omleta perfecta ai nevoie de : 3 oua, unt, sare, piper, si umplutura cum ar fi: ciuperci, ceapa, ardei. Intr-un castron se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper. Puneti o tigaie telfonata pe foc si dupa ce s-a infierbantat turnati o lingura de unt. Dupa ce se infierbanta untul si prinde sa capete o culaore maronie adaugati ouale in tigaie. Puneti apoi umplutura preferata: ceapa taiata marunt, ardei, cascaval ciuperci, sau puteti sa o lasati asa. Cu ajutorul unei spatule pliem omleta pe jumatate si o intoarcem apoi pe partea cealalta pentru a se coace. Omleta este gata atunci cand toata masa ei s-a solidificat, la suprafata ramanand foarte putin zemoasa, iar la fund s-a rumenit. Din acest moment nu se mai lasa nici o clipa pe foc, pentru ca se rascoace, iar la fund se arde. Serviti-o cu paine prajita, sunca, sau cartofi si nu uitati de salata verde.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

4063 viz    0 com
1927 viz    0 com
3008 viz    0 com
1238 viz    0 com
1365 viz    0 com
1411 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0763 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013003 (s)