News Flash:

Compot pentru iarna

9 Septembrie 2010
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6524 RON (+0.0046)
USD: 3.9764 RON (-0.0029)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Complexitate: mica Timp de preparare: o ora Ingrediente pentru 4 borcane de 800 ml: Circa 400 g de fructe pentru fiecare borcan prune; struguri; caise; piersici; felii de lamaie; 15 linguri de zahar; 4 linguri de zahar vanilat. Cum se face: Se aleg fructe proaspete, intrucat cele coapte sau trecute se sfarama si devin cremoase. Ele trebuie sa fie tari, iar de preferat este sa le spalati in apa foarte rece inainte de preparare. Curatati-le de codite si de "bubite". Apoi, taiati fructele in jumatati si eliminati samburii. Lamaia se taie si ea in felii groase, apoi in sferturi. Separat, puneti pe foc o oala cu apa in care puneti 15 linguri rase de zahar. Lasati zaharul sa se dizolve. Puneti fructele in borcane, dar nu le amestecati intre ele. In fiecare borcan adaugati si cateva felii de lamaie. Acum umpleti borcanele cu siropul obtinut si mai adaugati pentru fiecare borcan cate o lingura de zahar vanilat. Amestecati bine, infiletati capacele si puneti-le in cuptor la foc mic, pana cand dau in cateva clocote (circa 15 minute). Lasati borcanele in cuptor, sa se raceasca pana a doua zi. La final, nu trebuie decat sa le depozitati intr-o camara racoroasa pana la iarna. Pont! Pentru un gust mai special adaugati in borcane si 2-3 bete de scortisoara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1087 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019668 (s)