News Flash:

Combinatii alimentare periculoase pentru sanatate

25 Februarie 2016
739 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6495 RON (+0.0015)
USD: 4.0769 RON (-0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
combinatie alimentara

O regula simpla de care trebuie sa tinem cont de fiecare data atunci cand mancam este sa nu amestecam tot ceea ce gasim prin frigider. Putini oameni respecta acesta regula. Cei mai multi asociaza preparate diverse in cadrul aceleiasi mese, combinatii care sunt de cele mai multe ori intamplatoare sau, cel mult, determinate de gustul personal, fara a se tine deloc seama decompatibilitatile digestive ale alimentelor.

Rezultatul: probleme de digestie si suprasolicitarea organismul. "Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mancare concentrata odata. Orice aliment care nu este fruct sau leguma cruda este considerat mancare concentrata", susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. 

Cresterea in greutate este semnul unor excese alimentare, in timp ce digestia greoaie, balonarile, arsurile la stomac, constipatia sunt semne ca nu respectam regulile de combinare a alimentelor. Potrivit acestor reguli, niciodata nu trebuie sa mancam la aceeasi masa proteine si carbohidrati (friptura si cartofi) sau produse lactate si cereale. Iata care sunt cele mai nocive combinatii alientare:

1. Cartofi cu carne (carne rosie, carne de pasare, peste) 
Digestia incepe in gura; aici, alimentele sunt maruntite prin masticaţie si imbibate cu saliva. Saliva contine o enzima, ptialina, activa in mediu slab acid (aproape neutru), care are capacitatea de a descompune amidonul, initiind astfel digestia propriu-zisa", arata Arturo Tentori si Giovanni Turetta in cartea "Combinaţii alimentare sanatoase".

Daca digestia carbohidratilor (legume, cereale) incepe inca din gura, digesta proteinelor are loc abia in stomac, sub actiunea enzimei numite pepsina. Enzimele digestive pot descompune doar un singur tip de substanta, si nu altul. Pentru a fi active, enzimele necesita anumite conditii de aciditate. Organismul creează automat aceste conditii, in functie de alimentele ingerate.

Carnea amestecata cu glucide (carbohidrati) impiedica eliberarea ptialinei care participa la digerarea amidonului din cartofi. In stomac, amidonul ajuns nedigerat fermenteaza pe fondul digerarii carnii (aproximativ 6 ore). Apar gaze, palpitatii, dureri de cap, de stomac.

2. Paste/orez cu carne
Merg pe acelasi principiu al combinaţiei de mai sus, nefiind indicata combinarea la aceeasi masa a carbohidratilor cu proteinele. Mai mult, incearca sa eviţi total consumul painii in asociere cu pastele sau cu supa de carne si taitei. Orezul se combina doar cu legume. 

3. Cereale cu lapte
Sunt tot carbohidraţi în combinaţie cu proteine. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate. Laptele se digeră foarte greu, mai ales daca iti lipseste enzima lactaza. 

4. Paine cu carne si oua
Digestia noastra va fi afectata cu siguranta pentru ca practic vom consuma portie dubla de proteine asociate cu carbohidrati.

5. Amestecul a 2 grupe de alimente bogate in proteine
Sunt excluse combinatiile: nuci si carne, oua si carne, branza si nuci, branza si oua, carne si lapte, oua si lapte, nuci si lapte, intrucat fiecare proteina necesita un anumit timp si tip de digestie.

6. Amestecul dintre grasimi si proteine
Smantana, untul, uleiul nu se combina cu  carena, oua, branza, nuci. Grasimile inhiba secretia de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.

7. Fructe cu cereale si lactate
Fructele se consuma intotdeauna singure, la distanta de cel putin o ora de mese, deoarece folosesc enzime total diferite de toate celelalte alimente. De asemenea, nu combinati mai mult de 3 fructe la o masa, iar pepenele, indiferent daca este rosu sau galben, nu se combina cu niciun aliment.

8. Fructe si legume acide cu proteine
Portocalele, lamaile, ananasul, rosiile nu se combina cu  carne, lapte, oua sau branza. Alimentele acide impiedica digestia proteica si determina putrefactie. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

probleme de digestie ptialina pepsina
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014013 (s)