News Flash:

Ciocolata are mai multi antioxidanti decat fructele

8 Februarie 2011
1499 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciocolata a fost clasificata drept un superaliment dupa ce un studiu recent a demonstrat ca este mai bogata in atioxidanti decat fructe ca afinele sau coacazele.

Din pacate, adaugarea unor ingrediente ca zaharul sau laptele ii va dilua efectele. Ciocolata in cauza este de tipul ciocolatei negre, bogata in cacao, potrivit DailyMail.

Cacao si ciocolata neagra a trecut cu brio testele pentru flavonoide, o familie de antioxidanti cu proprietati anti imbatranire si de reducere a riscului de boli cardiace si chiar au depasit nivelul celor gasite in "superfructe" ca afinele sau coacazele.

Doctorul Debra Miller, autorul principal al studiului, a declarat ca trebuie sa vedem peste macronutrientii din ciocolata, ca grasimile sau proteinele, pentru a-i observa beneficiile nutritionale.

Din pacate pentru iubitorii de ciocolata, acest desert are un continut mare de grasimi si zahar, ceea ce inseamna ca trebuie mancat alaturi de o dieta echilibrata, bogata in cereale integrale, fructe si legume.

Cantitatea ideala de ciocolata neagra pe zi este, potrivit specialistilor, de doar 6.7 grame.

Citeste si:
Ciocolata - sanatoasa ca fructele
Ciocolata, pe cale de disparitie
Turismul de ciocolata - cele mai dulci destinatii din lume
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3975 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020898 (s)