News Flash:

Cimbrul te scapa de raceala si gripa

10 Septembrie 2013
910 Vizualizari | 0 Comentarii

Cimbrul este cunoscut inca din Antichitate pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii. Are o aroma inconfundabila care ofera mancarurilor un gust deosebit. Poate fi folosit pentru condimentarea carnii, pestelui, cartofilor.

Pe langa gustul deosebit pe care il ofera preparatelor culinare, cimbrul are numeroase beneficii pentru sanatate si este utilizat pentru tratarea mai multor afectiuni. Acest condiment contine substante care vindeca infectiile gatului, trateaza tusea convulsiva, bronsita acuta sau cronica.

Cimbrul, condiment si planta medicinala

Daca esti racita si tusesti, nu este cazul sa apelezi la medicamente. Ai la indemana un remediu naturist foarte eficient impotriva tusei, cunoscut din cele mai vechi timpuri: cimbrul. Acesta are in compozitie substante active cu efect antimicrobian.

Cunoscut si sub numele de lamaita, tamaita si iarba-cucului, cimbrul este folosit din timpuri stravechi in scopuri medicinale.

Este originar din zona mediteraneana si poate atinge o inaltime de 50 de cm. In medicina traditionala este folosit pentru tuse si pentru stimularea digestiei. Se gaseste la plafar sub forma de pulbere, ulei volatil, tincture si infuzie.

Cimbrul are in compozitia a vitamina A dar si minerale precum zinc, potasiu ori calciu. Astfel, trateaza cu succes multe probleme digestive, intareste imunitatea organismului si previne afectiunile respiratorii. Reduce simptomele racelii, usureaza respiratia si creste rezistenta organismului la boli.

Mai mult decat atat, impiedica formarea vaselor de sange si previne accidentele vasculare.

Datorita proprietatilor antiseptice, ceaiul de cimbru actioneaza benefic asupra ficatului si rinichilor. Este un bun expectorant, fiind eficient in caz de raceala, gripa, bronsita, astm, tuse convulsiva.

Ceaiul de cimbru se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Vasul se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoara si se indulceste cu miere de albine. Se beau zilnic 2-3 cani de ceai, dar caldut, deoarece daca il beti fierbinte o sa va irite si mai tare gatul.

In cazul crampelor abdominale sau menstruale, se beau doua cesti de ceai de cimbru pe zi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cimbru aroma
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036355 (s)